E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Her türlü saldırıya karşılık vereceğiz"---

"Her türlü saldırıya karşılık vereceğiz"

Her türlü saldırıya karşılık vereceğiz
09 Nisan 2017 - 16:16 borsagundem.com

Rusya ve İran'dan ortak açıklama: Artık her türlü saldırıya karşılık vereceğiz

ABD'nin Suriye'nin hava üslerini vurmasının ardından Rusya ve İran'dan ortak bir açıklama geldi. Açıklamada ABD'nin kırmızı çizgiyi geçtiği belirtilerek "Bundan sonra her türlü saldırıya karşılık vereceğiz" denildi.

Reuters haber ajansı son dakika olarak duyurdu. ABD'nin Akdeniz'deki gemilerinden Suriye'nin iki hava üssünü vurmasının ardındna ABD'ye tepkili Rusya ve İran'ın olduğu müttefik ülkeler ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada "ABD Suriye saldırısıyla kırmızı çizgiyi aştı. Biz yapılacak her türlü saldırıya karşılık vereceğiz" ifadesi kullanıldı.

ABD cuma günü sabaha karşı saat 04.00’te Akdeniz’de bulunan USS Porter ve USS Ross destroyerlerinden Suriye’nin Şinsar ve El Şayrat askeri üslerini vurdu. Dünyanın gündemine oturan ABD’nin Suriye’yi vurduğu El Şayrat üssüne ait uydu görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntüler USS Porter ve USS Ross destroyerlerinden gönderilen Tomahawk uzun menzilli füzelerin düştüğü an ve sonrasında neler olduğunu açıkça gösteriyor.

ABD yedinci yılına giren Suriye’deki iç savaşta ilk kez tek başına harekete geçti. ABD Savaş gemilerinden Suriye’nin Şinsar ve El Şayrat hava üslerine 59 Tomahawk Cruise füzesi ateşlendi.

İdlib'de hafta içinde 70'den fazla insanın kimyasal saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Pentagon Akdeniz'deki savaş gemilerinden Suriye'ye füze fırlattı.

İngiltere, Türkiye, Fransa, Japonya, Hollanda, Suudi arabistan, İsrail, Polonya ve Avustralya gibi devletler operasyona tam destek verdiklerini duyurdu.

Şam rejiminin müttefikleri Rusya ve İran ise ABD’nin saldırısına tepkili... İran’da cuma günü boyunca protestolar vardı. ABD'nin Suriye'yi vurmasına Kuzey Kore'den de şaşırtan bir tepkş gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih,islambul10 Nisan 2017 15:54

    yeyin bir birinizi üçünüzde islam müslüman düşmanısınız,,amerika rusyanın iranın karız masını çizdi.

  • türk10 Nisan 2017 02:43

    İslam katili Amerika eninde sonunda belasını bulacak

  • flamenco7209 Nisan 2017 23:55

    2-)F 16 larımız burunu soktuğu an S 400 savunma sistemi ile selamlanacağı Rusya-Suriye birlikteliği ile, kendi başımıza baş edebilecek miyiz??????... Özetle "Tek adamı ikna ettin mi, iş biter!":):):) ABD' nin; Rusya Türkiye kırığı kaynama sürecinde iken alçıyı sökmeyi başarmak üzere olduğunu düşünüyorum.

  • flamenco7209 Nisan 2017 23:55

    1-)Tesaaadüf ki ne tesaaadüf; Halkbank genel müdür yardımcısı ABD'de Rıza Zarrab davası ile ilgili tutuklanıyor, ABD dış işleri bakanı Türkiye'ye geliyor, hemencik sonra,EVET mitingi meydanlarında Menbiç'e de girececeeeez! diye bağrınan zevat, Menbiç'e adım bile atamadan "Fırat Kalkanı bittiiiii" diyor...Sopalar ne, aşağı yukarı anladık da, size havuç diye sunulan şey her ne ise, dikkat edin . Bu sefer ESED; şeklen değil de tüm samimyeti ile, "Türkiye'nin Suriye topraklarını işgalini derhal sonlandırmasını bekliyoruz" diyebilir.. Suriye Güçleri ile Türkiye'nin EL BAB 'da çatışma noktasına geldiği gün, FETÖ darbesinin arkasında olduğunu söylediğiniz ABD' ye mi NATO'ya mı güvenip.."sıkıysa çıkar" diyeceğiz, yoksa

  • D.demirkan 09 Nisan 2017 22:08

    AMERİKA DÜNYANIN SÜPER GÜCÜ.RUS YA HANTAL İÇİ BOŞ AYI.

  • SALİH. 09 Nisan 2017 21:56

    Ülkelerini yönetenler vatandaşlarını bir yel misali ortada bırakıyor yüce ALLAH inşallah dünyayı ortadan ikiye ayırırda artık sonu gelmiş olur. insanlar hırsız olduktan sonra yaşamanın ne anlamıvar.

  • vatansever,09 Nisan 2017 19:45

    Kiyamet alaametleri basliyor galiba