E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonları dolar fırsatını kaçırdı mı?---

Hedge fonları dolar fırsatını kaçırdı mı?

Hedge fonları dolar fırsatını kaçırdı mı?
29 Ağustos 2016 - 17:16 borsagundem.com

Hedge fonları ve diğer önemli spekülatörler, Fed yetkililerinin şahin yanlısı duruşunun ardından dolardaki yükseliş fırsatını kaçırmış olabilir

Hedge fonları, 23 Ağustos'ta sona eren haftada dolarda net uzun pozisyonlarını 45,754 kontrat azaltmalarıyla birlikte, Yellen'ın şahin yanlısı duruşundan kaynaklı bir fırsatı kaçırmış olabilirler.

Emtia vadeli işlemler komisyonuna göre dolarda net uzun kontratlardaki çekilme, üç buçuk ayın en sert üç haftalık düşüşü oldu.

Fed Başkanı Janet Yellen'in Cuma günü Jackson Hole konuşması, doların diğer paralar karşısında değer kazanmasında etkili oldu. Yellen, faiz artırımına ilişkin görünümün son aylarda güçlendiğini belirtmişti.

Yellen'in açıklamaları ardından konuşan Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, daha da şahin bir tavır benimsedi. Fed yetkililerinin faiz artırımından yana olan tutumu, vadeli kontrat traderlarının 2016 yılında gidilebilecek faiz artırımı beklentilerinin artmasına neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet 29 Ağustos 2016 21:52

    Kendi parasini deilde abd parasi yukselecek diye her turlu kotuluk senaryasini gobek atarak dolarin 350 olmasini bekleyenlerVatan hainidi anlasildimi

  • BİLGİ HARİKA TECRÜBE 029 Ağustos 2016 20:12

    VATAN HAİNİ KAVRAMININ ARTIK DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.BU ÜLKEDE VATAN HAİNİ NE DEMEKTİR?

  • Ahmet29 Ağustos 2016 18:11

    Dolar 285 dusecektir emin olun borsada yil sonunu 87 000 olaca ve turkiye sahlanacaktir dolar alan haindir

  • deli29 Ağustos 2016 17:25

    dolar 3.50 ye gidecek neden kaçsın. dolar sürekli yükselecek olan bir varlık kaçınılma gerçek dolar yükselir. 20 sene sonra dolar 3 lira mı olacak.