E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonlar petrolden kazandı---

Hedge fonlar petrolden kazandı

Hedge fonlar petrolden kazandı
31 Ağustos 2015 - 12:11 borsagundem.com

Petrolde yükseliş görüleceği beklentisi ile uzun pozisyonları artıran hedge fonları, geçtiğimiz haftaki ralliden kazanç sağladı

Hedge fonları petrolde yükseliş görüleceği beklentisi ile aldıkları pozisyonları daha iyi zamanlayamazdı. ABD büyümesinin gelişme göstereceği ile ilgili beklentiler petrolün 6 yılın en büyük iki günlük rallisini göstermesine destek oldu.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre para yöneticileri, Batı Teksas türü ham petrolde (WTI) net-uzun pozisyonları geçtiğimiz hafta yüzde 6.2 artırdı. Petrolde vadelileri son iki seansta yüzde 17 yükseliş gösterdi.

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD’de ekonominin güçlendiğine yönelik işaretler petroldeki ani toparlanmaya öncülük etti. Çin’de talebin zayıflayacağına yönelik endişeler petrol vadelilerini 6 yılın en düşük seviyesine itmişti. Amerika’nın gayrisafi yurtiçi hasılası kinci çeyrek dönemde yüzde 3.7 yükselerek analist beklentilerini aştı. Ülkede tüketici harcamaları gelirlerin artması ile Temmuz ayında yükseliş gösterdi.

New York’taki Citi Futures Perspective enerji analistlerinden Tim Evans, “Piyasanın yeni düşük seviyelere inmesi ile birlikte biraz satın alma ilgisi olduğunu gördük. Fiyatlardaki düşüş alım fırsatı olarak görülüyor” dedi.

WTI petrolde net-uzun pozisyonlar 25 Ağustos’ta sone eren haftada 5,770 kontrat artış ile 99,176’ya ulaştı. Uzun pozisyonlar yüzde 1.7 yükselirken, kısa pozisyonlar yüzde 1 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)