E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHedge fonlar heyecanı altından uzakta arıyor---

Hedge fonlar heyecanı altından uzakta arıyor

Hedge fonlar heyecanı altından uzakta arıyor
17 Aralık 2017 - 23:18 borsagundem.com

Altında alım yönündeki pozisyonlar son 5 ayın en sert düşüşünü yaşarken, altında son 60 günde yaşanan volatilite, 2001'den bu yana en düşük seviyede oldu.

BORSAGUNDEM.COM


Altında alım yönündeki pozisyonlar son 5 ayın en sert düşüşünü yaşarken, altında son 60 günde yaşanan volatilite, 2001'den bu yana en düşük seviyede oldu.

Serbest fonlar (Hedge fonlar) altındaki pozisyonlarını boşaltıyor ve hisse senedi piyasları, kripto para birimleri gibi daha heyecan verici yatırımlara yöneliyorlar.

Bu ay para yönticileri alında yükselişe yönelik pozisyonlarını son 5 ayın en yüksek hızı ile azaltırken, altında yılın son çeyreğini yılın en kötü çeyreği olarak tamamlamaya hazırlanıyor. Yaşadığı yükseliş denemesi ile Eylül ayında son bir yılın en yüksek seviyesine ulaşan altın fiyatları, bu seviyelerde tutunmayı başaramıyınca yatırımcılar da altında havlu atmaya başladılar.

Altın fiyatları son günlerde bir parça toparlanma yaşasa da bu yükseliş hisse senedi piyasalarındakinin de kripto paralardaki baş döndürücü yükselişin de gerisinde kaldı. Senkrnize küresel büyüme ve ABD'de faizlerin yükseliyor olması, faiz geliri sunmayan altının gözden düşmesine neden olurken, jeopoltik gerginlikler de yeterli talebi sağlamayı başaramadı.
New York merkezli bir fon yönetim şirketi olan VanEck International Investors Gold Fund 'un fon yöneticisi Joe Foster "Bu günerlde kimsenin altını umursadığı yok, hisse senedi piyasaları yeni rekorlar kırarken, ve herkes bitcoin hakkında konuşurken, hiç kimsenin güvenilir liman varlıklarına ihtiyacı yok. Ancak yine de portföyde bir parça altın bulundurmamanın akılsızlık olacağını düşünüyorum zira, altının her zaman Hisse senedi piyasaları ile doğrudan bir korelasyonu yok ve altın ayrıca sistemik finansal riskler karşısında önemli bir korunma aracı" değerlendirmelerinde bulundu.

15 Aralık tarinden yapılan açıklamada, 12 Aralık itibarıyla altında toplam pozisyonlar arasında alım yönündeki sözleşmelerin yüzde 43 oranında ve 80453 adet sözleşme olduğu belirtildi. Bu rakamlar 25 Temmuz'dan bu yana en düşükl seviyeyi ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)