E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonlar açığa satışa başladı---

Hedge fonlar açığa satışa başladı

Hedge fonlar açığa satışa başladı
06 Temmuz 2015 - 12:30 borsagundem.com

Hedge fonları, Yunanistan referandumundan “Hayır” çıkmasının ardından hisse senetlerinde düşüş beklentisi ile açtıkları kısa pozisyonları artırdılar

Hedge fonları, finansal krizinden bu yana en iyi yılı kaydetmeye hazırlanan hisse senetlerinde ihtiyatlı pozisyona geçtiler. Hedge fonları Pazar günü gerçekleştirilen referandumdan kemer sıkma önlemlerine ret oyu çıkması ile birlikte hisse senetlerinde düşüş görüleceği beklentisine girdiler.

Açığa satışların artması, Evercore ISI tarafından derlenen yönetici iyimserliği göstergesinin geçtiğimiz ay 1.3 yüzde puan gerilemesine yol açtı, kısa ve uzun pozisyon risk göstergesini nötre yakın seviyeye getirdi. Hedge fonları 2015’te yüzde 2.6 yükselerek Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin yüzde 0.9’luk artışını geride bıraktılar. Bu da yöneticileri, göstergede 2008’den bu yana ilk kez yukarıda tuttu.

Altı yıllık boğa piyasasının hisse senedi değerlemelerine 17 trilyon dolar katmasının ardından ABD’de hisse senedi alımı yapmak ve kısa pozisyonları azaltmak mantıklı gelse de Yunanistan’da durumunun sonucuna göre pozisyon almak ayrı bir sorun teşkil ediyor. Yunan halkı yeni bir Avrupa kurtarma programı karşılığında kemer sıkma önlemlerinin uygulanmasını reddetti. Referandumdan çıkan sonuç ülkenin euroyu terk edeceği ihtimalini yükseltti.

New York merkezli Platinum Partners LLP Başkanı Uri Landesman, “İyi hedge fonları sınırlarının nerede olduğunu bilir. İnsanlar piyasaların bugün karşılaştığı önemli sorunların kontrollerinde olmadığını belirtiyorlar. Dolayısıyla iddiada bulunmayacağız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)