E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP il ve ilçe başkanlığında arama---

HDP il ve ilçe başkanlığında arama

HDP il ve ilçe başkanlığında arama
31 Mayıs 2016 - 00:54 borsagundem.com

Edirne'de polis, mahkeme kararıyla HDP'nin il ve içe başkanlığına ait binada arama yaptı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelesi Şubesi ekipleri mahkemeden aldıkları arama kararıyla HDP’nin Mithatpaşa Mahallesi Rasathane Sokak üzerindeki bir apartmanın üçüncü katında il ve ilçe parti binasına gitti. Terör ekiplerinin yanı sıra Güvenlik Şube ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerinin de destek verdiği aramalar yaklaşık 3 saat sürdü. Bu sırada Çevik Kuvvet ekipleri uzun namlulu silahlarla apartmanın bulunduğu yolda güvenlik tedbiri aldı.

Bazı partililer bina girişinde toplanırken, arama HDP Edirne İl Başkanı Beşir Belke, İlçe Başkanı Selahattin Karatoprak’un nezaretinde yapıldı. Polis ekipleri duvarlarda asılı olan terörist başı Abdullah Öcalan ile Güneydoğu’daki terör operasyonlarında öldürülen bazı teröristlerin posterlerine el koydu. Yapılan aramalarda, teröristlere ait posterlerin yanı sıra örgütsel doküman, yayımı yasaklanan dergi ve benzeri yayınlar ele geçirildi.

Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri de parti binasındaki bilgisayarların imajlarını aldı. Aramalar sonucunda HDP Edirne İl Başkanı Beşir Belke ve İlçe Başkanı Selahattin Karatoprak ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeleri alınmak üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)