E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHayali şirketlerle 15 milyon dolar çarptılar---

Hayali şirketlerle 15 milyon dolar çarptılar

Hayali şirketlerle 15 milyon dolar çarptılar
14 Ağustos 2017 - 14:15 borsagundem.com

Amerikan SPK’sı SEC, hayali petrol sondaj şirketlerine yatırım için hissedarları dolandıran 3 kişiyi yakaladı

BORSAGUNDEM.COM

ABD’nin SPK’sı SEC, petrol sondaj şirketine yatırım vaadiyle girişimcileri dolandıran üç kişi hakkında suç duyurusu yaptı.

SEC'in şikayeti üzerine açılan soruşturmada geliştirilmiş petrol üretimi tekniklerini kullanarak, yatırımcılara hayali şirketlerin hisselerini satan ikisi ABD’li üç kişinin sahtekarlıkla 15 milyon dolar haksız gelir elde ettiği ortaya çıktı.  

Şebeke üyesi olmakla suçlanan David Greenle ve David Stewart'ın geçmişteki kirli işlerini gizlemek için yatırımcılarla sahte isim kullanarak irtibat kurdukları, alınan paraları kendi harcamalarına ve yeni dolandırıcılık tuzakları için kullandıkları tespit edildi.

REKLAMLA KANDIRMIŞLAR

SEC'in şikayetinde ayrıca, üçüncü sahtekar olarak ismi geçen Richard Underwood'un, yanıltıcı reklam broşürlerinin ve radyo reklamlarının hazırlanması için çeteye yardımcı olduğu, dolandırıcılık için ülke çapında yatırımcı bulduğu bilgisi yer aldı.

SEC Atlanta Bölge Yöneticisi Walter Jospin, "Bu şahıslar yatırımcıları petrol sondajı fırsatlarına yatırım yaparak zengin olabileceğine inandırdılar, paraları başka amaçlar için kullanıldılar" diye konuştu.

Üç dolandırıcı federal menkul kıymetler kanunlarını ihlal etmekle de suçlanıyor.

SEC’TEN UYARI

Yatırımcıları petrol ve gaz girişimlerine yönelik olası riskler ve hileler için uyaran Kurum, hisse satıcılarının yetkili kişiler olup olmadığının belirlenmesini, SEC'in "investor.gov" web adresinin kullanılarnak kişilerin geçmişlerinin kontrol edilmesini önerdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)