E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHasan Peker, halka arz sonrasını Borsa Gündem’e anlattı---

Hasan Peker, halka arz sonrasını Borsa Gündem’e anlattı

Hasan Peker, halka arz sonrasını Borsa Gündem’e anlattı
14 Şubat 2018 - 17:47 borsagundem.com

803 milyonluk dev Peker GYO Borsa İstanbul’a geliyor? Peki, temettü politikası ne? Halka arz geliri nereye harcanacak? YKB Hasan Peker, Borsagundem.com’a anlatıyor…

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

İstinye, 15-16 Şubat’ta talep toplamanın ardından, önümüzdeki hafta düzenlenecek gong töreniyle Peker Holding üyesi yeni bir şirketi ağırlamaya hazırlanıyor. Borsa İstanbul’da GYO fırtınası estirme çalışmalarını ekonomi medyasıyla paylaşan Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, “Geliştirdiğimiz arazilerde müşterinin ve bölge insanının beklentilerini, önceliklerini analiz ediyoruz. Mesela, Londra’da geliştirdiğimiz bir projede, insanların güneş ışınına maksimum derecede nasıl erişebileceğini bile hesapladık. Halka arzla birlikte ise yeni bir dönem başlıyor. Amacımız Peker GYO’yu büyütmek. Yatırımcılarımızdan alacağımız güçle, Türkiye ve Avrupa’daki tecrübemizi dünyanın farklı bölgelerine taşıyacağız” diye konuştu.

Four Seasons Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısı bitiminde, yatırımcıların kafasındaki sorulara yanıt almak, yeni dönemin stratejisinin sırlarını ve “Bundan sonrası”nı öğrenmek için konuştuğumuz Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, çok kritik detayları Borsagundem.com’la paylaştı. Hasan Bey’in “Peker GYO yatırımcı için iyi bir fırsat” sözü sohbete damgasını vurdu.

“BİRİKMİŞ KARLARIMIZ VAR, FİNANSAL YAPIMIZ ÇOK İYİ”

“Kimse malına kötü demez ama bizimki sahiden çok iyi. Bir de kaldı ki GYO olarak bu piyasanın yüzde 55 iskontosunu piyasaya uyarak yaptık ama biz aslında likit gibiyiz. O bakımdan son derece birikmiş karlarımız var. Finansal yapımız da çok iyi” diyen Peker, “Halka arz gelirini nasıl değerlendireceksiniz?” sorumuza “Biz gayrimenkulden başka iş bilmiyoruz Halka arzdan gelecek parayı da iyi bildiğimiz işimize yatıracağız” cevabını verdi.

Temettü politikalarını yüzde 30 olarak belirlediklerini ifade eden Peker, yurt içinde ve yurt dışında güçlü ve geniş bir ekiple çalıştıklarını gururla anlattı. Peker, “Tabi ki gönlümüz her zaman Türkiye’de iş yapmak istiyor. Ama İngiltere ve Almanya alternatiflerimiz de var” dedi.

803 milyonluk Peker GYO’nun patronu Hasan Peker, Borsagundem.com’un sorularını yanıtladı

 “HEDEFLERİMİZ BÜYÜK”

-Peker Holding olarak ilk halka arz mı? Gruptan Peker GYO’yu izlemeye aday başka şirket var mı?

Hasan Peker: Peker Holding olarak Peker GYO ilk halka arzımız. Şu anda başka bir şirketimizi halka açmak gibi bir düşüncemiz yok. Bizim amacımız Peker GYO’yu büyütmek. Hatta yurtdışındaki yatırımlarımızı da zaman içinde Peker GYO’ya monte edip, uluslararası bir şirket olmak istiyoruz.

 “PEKER GYO YATIRIMCI İÇİN İYİ BİR FIRSAT”

-Yüzde 55,7 iskonto ve  5,50 TL’den satılacak hisseyi  45 gün sonra 5,61 TL’den geri alma garantisi… Bu iki önemli ayrıcalıkla 15-16 Şubat’ta gerçekleştirilecek talep toplamada nasıl bir manzara bekliyorsunuz?

Hasan Peker: Benim cephemden bakınca, böyle bir şirket olsa da alsam derim. Gerek değerler, gerek iskontolar, gerekse geri alım garantisi açısından ve kendim işin içinde olduğum ve geleceğini gördüğüm için çok iyi bir yatırım. Kimse malına kötü demez ama bizimki sahiden çok iyi. Bir de kaldı ki GYO olarak bu piyasanın yüzde 55 iskontosunu piyasaya uyarak yaptık ama biz aslında likit gibiyiz. O bakımdan son derece birikmiş karlarımız var. Finansal yapımız da çok iyi. Sonuç olarak yatırımcı için iyi bir fırsat diyebilirim.

Bakın biz bu işe güvenmeseydik bu işe girmezdik. Biz sonuna kadar ülkemize, kendimize ve ekibimize güveniyoruz. Şu ana kadar iyi işler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Tabi ülkemizin ve dünyanın şartları değişebilir. Ama biz şunu iyi biliyoruz Türkiye’deki ve dünyadaki dalgalanmalardan en az etkilenen grup oluruz. Biz bu işe bodoslama girmedik. Her türlü tedbirimizi aldık ve çok temkinliyiz.

 “HALK ARZ GELİRİNİ İYİ BİLDİĞİMİZ İŞE YATIRACAĞIZ”

 -Halka arz gelirini nasıl değerlendireceksiniz?

Hasan Peker: Biz gayrimenkulden başka iş bilmiyoruz ve bildiğimiz gayrimenkul işini yapmaya devam edeceğiz. Halka arzdan gelecek parayı da iyi bildiğimiz işimize yatıracağız.

-Temettü politikanız nasıl olacak?

Hasan Peker: Temettü politikamızı yüzde 30 olarak belirledik. Tabi yönetim kurulu önerecek, genel kurulda da karar verilecek. Bakın bugüne kadar yaptığımız işlerde herkes memnun oldu. Şimdi borsaya açıldık ve burada da yatırımcılarımızı memnun etmeyi istiyoruz. Kimsenin bizden dolayı zarar görmesini veya kimsenin bizden dolayı beklentilerinin karşılanmamasını istemeyiz. Buna ihtiyacımız da yok. Biz başarılı bir şirketiz ve işimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Bize destek verip, bizimle beraber olan, bizi yurt dışında arkasında böyle bir halk gücü bulunan bir Türk firması olarak hissettiren insanları da o mutluluklarını devam ettirmek de bizim boynumuzun borcudur.

 “AVRUPA’DA İŞ YAPIYORUZ, ÇÜNKÜ…”

 -Peker GYO’nun yurt dışı uzmanlığı konusunda biraz bilgi verir misiniz? Alman ve İngiltere’de ne tür yatırımlar var? Değerleri nedir?

Hasan Peker: Biz çok ciddi pazar araştırması yaptık. Avrupa’yı seçmemizin sebeplerinden ilki Türkiye’ye olan yakınlığı. Araştırmalarımızdan çıkan sonuçla İngiltere ve Almanya’da iş yapmayı uygun bulduk. Tabi ileride başka ülkelerle de iş yapabiliriz. İngiltere ve Almanya’da arsayı alıyoruz, geliştiriyoruz, satıyoruz, çıkıyoruz. Karımızı realize ediyoruz. Orada iyi gelir elde edip onu da Türkiye’ye getirip dağıttığımız zaman, biz işimizi yapmış oluyoruz. Hedefimiz bu.

Yurt dışında yaptığımız işlerin değerini söylemek zor. Ama toplam portföy büyüklüğümüz 250-300 milyon dolar arasında diyebilirim. Bakın bu bizim yatırdığımız bir özkaynak değil. Proje bazında yürütüyoruz.

 “BİR PROJE O KADAR ÇOK ELEMEDEN GEÇİYOR Kİ…”

-Önümüzdeki dönem için yeni projeler var mı?

Hasan Peker: İnanmazsınız her gün Türkiye, İngiltere ve Almanya’dan onlarca proje geliyor. 6 senedir öyle bir noktaya geldik ki dediğim gibi çok fazla iş geliyor. Şimdi biz gelen bu işleri değerlendiriyoruz. Hangisi daha iyi imkan yaratır, hangi projede daha başarılı olabiliriz diye bakıyoruz.

Bizim Türkiye ofisimizde yaklaşık 30 kişilik inanılmaz bir ekibimiz var. Ama ana ekibimiz dışında dışarıdan danışmanlarımız da var. En iyi mimarlardan tutun en iyi hukukçularla  kadar, o ülkenin en iyi danışmanlarıyla çalışıyoruz diyebilirim.  Bir proje o kadar çok elemeden geçiyor ki o elemelerden sonra en uygunu hangisi ise oraya doğru kanalize oluyoruz. Tabi ki gönlümüz her zaman Türkiye’de iş yapmak istiyor. Ama İngiltere ve Almanya alternatiflerimiz de var.

-En çok hangi ülkede vakit geçiriyorsunuz?

Hasan Peker: İşlerin durumuna bağlı olarak bütün projelerimizin başında olmak istiyorum. Çünkü iş, sahibini başında istiyor. Evet çok profesyonel  ekiplerimiz var ama onların motivasyonu açısından da bizim destek vermemiz önemli. Elimizden geldiğince her tarafa yetişmeye çalışıyoruz. Sonuç olarak hızlı bir şekilde koşuyoruz. Ama şunu da söylemek isterim birinci ağırlık Türkiye, ikinci İngiltere, üçüncü Almanya geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İSİMSİZ16 Şubat 2018 17:42

    Geri alım Taahhüdü vermesi cazip, Parası boşta duran biri için, En kötü 37 gün elinde tutar.

  • SERİNHİSAR 15 Şubat 2018 16:09

    Enjsa nın PD si düşük te ne oldu.... Medikal ın çok aşırı yüksek te ne oldu halka arz bu şapkadan tavşan çıkacak diyorlar hep.. Ama genelde yılan çıkıyor. :)

  • nedim15 Şubat 2018 14:47

    Pddd si kaç,belli değil.

  • celal çevirici14 Şubat 2018 18:22

    haıka arzlar bilançolari halka açiklanmadan yapiliyor o tüzden küçük yatirimci bu halka arzlari uzakdan seyrediyor