E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHarp Akademileri'ndeki darbeci generaller tutuklandı---

Harp Akademileri'ndeki darbeci generaller tutuklandı

Harp Akademileri'ndeki darbeci generaller tutuklandı
24 Temmuz 2016 - 17:20 borsagundem.com

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tümgeneraller Selim Mert, Recep Yüksel, Nevzat Taşdeler ile Tuğgeneral Ali Akyürek ve 9 subay, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun  yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri tamamlanan  çoğu asker şüphelilerden gruplar halinde, Çağlayan'dakiİstanbul Adalet Sarayına  sevk edilenlerin işlemleri bitti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kara Harp Akademisi Komutanı  Tümgeneral Selim Mert, Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel, Harp  Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Nevzat Taşdeler, Harp  Akademileri, Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akademisi (SKYÜSİDAK)  Komutanı Tuğgeneral Ali Akyürek ile 9 albay, savcılıktaki işlemlerinin  tamamlanmasının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Generaller Mert, Yüksel, Taşdeler ve Akyürek ile 9 albay,  çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Tutuklanan  generallerden Yüksel'in, FETÖ/PDY yapılanmasında ''akademi imamı'' olduğu  değerlendiriliyor.

Tutuklanan generallar ile diğer şüpheli subayların, 1. Ordu Komutanı  Orgeneral Ümit Dündar ile Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel'in  konutlarını basılmasına ilişkin eylemi tertipledikleri de öğrenildi.

 'TAYYİP'İN ASKERLERİ' DİYEREK SİLAH ÇEKTİLER

Şüphelilerden bir kısmı, Deniz Harp Akademisi Komutanı'nın konutunu  bastıktan sonra "Tayyip'in askerleri" diyerek, komutanın eşi ve çocuğuna silah  çektikleri de belirtildi.

Son tutuklamalarla birlikte İstanbul'da tutuklanan general sayısı  16'ya yükseldi. Şu ana kadar darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla soruşturma  kapsamında, aralarında general ve bir amiral, subay, polis, öğretmen ve asker ile  askeri-sivil hakim savcıların da bulunduğu 2 bin 139 kişi tutuklandı. Bunlardan  218'ini sivil hakim ve savcılar oluşturuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)