E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHarker: Enflasyon kontrolden çıkarsa 4 faiz artışı yapılabilir---

Harker: Enflasyon kontrolden çıkarsa 4 faiz artışı yapılabilir

Harker: Enflasyon kontrolden çıkarsa 4 faiz artışı yapılabilir
24 Mayıs 2018 - 22:39 borsagundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Harker "Enflasyon hedefi doğrulamak konusunda kontrolden çıkarsa, bu yıl için 4 faiz artışını düşünebilirim" diye konuştu

ABD Merkez Bankası (Fed) Philadelphia Şubesi Başkanı Patrick Harker CNBC'deki mülakatında "Enflasyon hedefi doğrulamak konusunda kontrolden çıkarsa, bu yıl için 4 faiz artışını düşünebilirim" diye konuştu.

Harker, "Bu seneye başladığımda, önümüzdeki yıl ve bu sene için 25 baz puanlık 3 faiz artışı düşünüyordum. Bundan da çok uzaklaşmadım" dedi. Harker, "Giderek nötr konuma yaklaşıyoruz. Enflasyonun hızlandığını görürsek, bu yıl 4 faiz artırımına açık olabiliriz. Ama bunun için kanıt görmem gerekli" ifadelerini kullandı.

Harker şöyle devam etti:

"Enflasyona dair yüzde 2 seviyesine fakında olmadan yaklaşıyorsak, yüzde 2.25'i de yakalayabiliriz. Ama bu, enflasyonun yüzde 2 olduğu hikayeden farklı olur. Bu durumda bence farklı davranmalıyız. En azından politika yapıcı olarak ben öyle olduğunu sanıyorum. Nötr duruma gelip orada kalırsak, ben bununla da tatmin olabilirim"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demirkan 25 Mayıs 2018 08:43

    İSTERSEN 5 ARTIŞ YAP ŞEREFSİZ. YETTİ SENİN FAİZİN. APTAL DÜNYA DEVLETLERİ. TAKILMIŞ SİZİN PEŞİNİZE. YAPRAK GİBİ SÜRÜKLENİYOR. ENAYİ GİBİ SÖMÜRÜLÜYOR LAR.

  • POLAT ALEMDAR24 Mayıs 2018 23:38

    abd dünya yı faiz artışını iki sebeple yapıyor 1-trilyonlarca dolar bastı bunların piyasalardan çekilmesi gerekir yoksa doların itibarı kalmaz 2-bu ayak oyunları ile dünya da çalkantı yapıyor ekonomik krizler çıkartarak ülkeleri kortuyor ve fiyatları düşüyoruz daha sonra tekrar dolar basarak savaşmadan gidip ülkelerdeki fabrikaları savaşmadan satın alıyor.oh ne güzel bir düzen değilmi.