E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHareketliliğin artabileceği bir gün bekleniyor---

Hareketliliğin artabileceği bir gün bekleniyor

Hareketliliğin artabileceği bir gün bekleniyor
21 Ağustos 2014 - 08:53 borsagundem.com

Piyasa gündeminde Avrupa ve ABD tarafından yoğun veri akışı ile yurt içi politik açıklamalar bulunuyor

''Önceki günkü sert yükselişlerin ardından dün güne yüzde 0,14 değer kazancı ile yatay başlayan BIST100 endeksi günün devamında önce kar satışları sonrasında da dolar endeksiyle yükselen kurun ve Fitch’in açıklamalarının etkisiyle en düşük 78,250 puanı gördü ve günü %0,52 düşüşle 78,866 puandan tamamladı.

Endeksin günü 78,500 üzerinde kapatmayı başarması her ne kadar teknik olarak olumlu olsa da dün akşam açıklanan FED tutanaklarının şahince bir tonlamaya sahip olması nedeniyle bugün BIST100 endeksinin güne satıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz ki dolardaki tırmanışla 2,1880’lerdeki DolarTL de zaten bu beklentimizi destekliyor. Geri çekilmelerde 78,000 ve 77,500 desteklerinin altında yeniden 100 günlük hareketli ortalamayı (76,800-76,900 bandı) izleyeceğiz. Günün devamında ise yeni başbakanın kim olacağı sorusu gündemimizde ve 79,500 hala en güçlü direnç..
Yurtiçinde siyasi arenada özellikle de ekonomi yönetiminin yeni şekillenme sürecine dair spekülasyonlar devam ederken bir yandan da dün küresel piyasaların genelinde ABD Merkez Bankası FED’in toplantı tutanakları beklenmekteydi. ABD’de beklentiyi ıskalayan çekirdek TÜFE nefes aldırsa ve Yellen’dan Cuma günü güvercin bir tonlama beklense de hem son toplantının şahince bir tutum izlenimi yaratması hem de İngiltere Merkez Bankası’nın tutanakları sonrası yeniden bir faiz artırım süreci tartışmalarına başlanmasının Avrupa’da stresini gördük.. ABD’nin artıda açılışı ise kayıpları eritti..Tutanaklardan ne çıktı diye bakıldığında…Jackson Hole’dan güvercin tonlama beklentilerine karşın oldukça şahin bir tutum görüyoruz. Güvercinlerin uçup şahinlerin gelişen piyasalarla kaldığını gösteren tutanaklar sonrası dolarda yükseliş sürerken acaba Yellen bu tonlamayı yumuşatır mı spekülasyonuna tutunulursa algı biraz toparlanabilir ama EM borsaları ve para birimleri üzerinde bir baskı oluştuğu da bir gerçek..

Bugünün gündemine bakıldığında; Avrupa ve ABD’de öncü imalat PMI verilerini, yine ABD’de 2.el konut satışı, öncü göstergeler, işsizlik başvuruları gibi yoğun bir veri gündemini takip edeceğiz. Yurtiçinde ise en önemli gündem maddesi iktidar partisinin saat 14.00’da toplanacağı bildirilen MYK’sı ve buradan gelecek açıklamalar olacak. Bu çerçevede açıklamalara bağlı olarak hareketliliğin artabileceği bir gün yaşanabileceğini düşünüyoruz.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)