E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHanımağa'nın hedefi 20 ton zeytinyağı---

Hanımağa'nın hedefi 20 ton zeytinyağı

Hanımağa'nın hedefi 20 ton zeytinyağı
20 Ekim 2014 - 05:16 borsagundem.com

Telekom sektöründen ayrılıp girişimci olan Gökduman, 3 yıl önce yarattığı Ovilo markasıyla 20 ton zeytinyağı, 20 ton zeytin üretmeyi planlıyor

Aslen mühendis olan 2 çocuk annesi Nermin Gelbal Gökduman zeytinyağı üretimine girmeye karar verdikten sonra Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu’nde zeytincilik eğitimlerine katılmış. Edremit Körfez bölgesinde 52 ve 152 dönümlük bahçelerinde butik üretim yapan Gökduman, zeytinyağı üretiminin ardından bu yıl zeytin üretimi de yapıyor.

Dağhan Kozanoğlu'nun Milliyet'teki haberine göre yaklaşık 3 bin ağacının bulunduğu Edremit körfezindeki zeytinliklerinde hasada başlayan Gökduman, zeytin ağacının kutsal olduğuna inanması dolayısıyla zeytinyağı üretimine karar verdiğini ve zeytincilik eğitimi aldığını  anlattı.

Hedef 5 bin ağaç

Gökduman, Ziraat Bankası’ndan kullandığı krediler de dahil olmak üzere bugüne kadar 2.5 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, bu yıl dolum ve ambalajlama tesisi açtıklarını bildirdi. 2016 sonunda 5 bin ağaca ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Gökduman Türkiye’de kişi başı 2 kilo olan zeytinyağı tüketiminin, üretimde önde olan ülkelerde ise 10 - 25 kilo olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)