E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamza Dağ: Ekonomi seçimi etkiliyor---

Hamza Dağ: Ekonomi seçimi etkiliyor

Hamza Dağ: Ekonomi seçimi etkiliyor
14 Ekim 2018 - 05:22 borsagundem.com

AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yerel seçimler öncesinde yaptıkları anket çalışmalarını anlatırken, “Sahada adımızı kullanan sahte anketçiler var” dedi.

AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yerel seçimler öncesinde yaptıkları anket çalışmalarını anlatırken, “Sahada adımızı kullanan sahte anketçiler var” dedi. Dağ, anket sonuçlarına göre kararsız seçmen oranının yüzde 20 olduğunu belirtti. Dağ, milletvekilleri arasında belediye başkanı olabileceğini ancak bunda Meclis dengesini dikkate alacaklarını söyledi. Hürriyet Ankara bürosunu ziyaretinde, yerel seçimler öncesi yapılan çalışmaları anlatan Dağ, şunları söyledi:
VEKİL ADAYLAR OLABİLİR
“Yerel seçim çalışmalarımızı başlattık. Türkiye genelinde detaylı araştırma yaptık. Son ankete göre şu anda herhangi bir ilde bir önceki yerel seçimde almış olduğumuz oydan daha az oya düştüğümüzü görmedik. Belediye başkanı adayı arkadaşlarımızı belirleyeceğiz. Belediye başkanlarının arasında milletvekilleri olabilir, fakat burada önemli olan Meclis’te komisyon çoğunluğumuzu kaybetmemek.

KARARSIZ SEÇMEN % 20
Anket çalışmalarımızda yüzde 20 civarında kararsız seçmen kitlesi olduğunu görüyoruz. 24 Haziran seçimlerinde CHP’den HDP’ye oy veren seçmenin CHP’ye dönüş yaptığını görüyoruz. CHP’de kararlı seçmendeki artış bunu gösteriyor. Partilerinden ayrılan seçmenler kararsızda duruyor. MHP’nin oylarında değişme olmadığı görülüyor. İYİ Parti’de düşüş olduğu anketlerde görülüyor.

İstanbul ve Ankara’da partimiz için risk yok. CHP’nin şu an İstanbul oyu yüzde 30. ‘AK Parti İstanbul ve Ankara’da seçimlerde zorlanır’ sözünü her dönem yayıyorlar. Böyle bir şey yok ama ince eleyip sık dokumak şart, düzgün aday önemli. HDP’nin bölgede oy kaybı olacak. Çukur siyaseti bu oy kaybını oluşturdu. Anketlerde görülen oy kaybı yerel seçimlerde daha da artacak. Bu kayıp ne kadar olur zaman gösterecek. Türkiye’nin tamamında ideolojik olarak oy veren seçmen olduğu gibi bölgede de var. HDP’nin Türkiye genelinde yüzde 11 oyu var ama bu oranda özellikle doğu illerinde 1.3’lük bir kayıp olduğunu biliyoruz. CHP destek vermeseydi, 24 Haziran seçimlerinde barajı geçemeyeceklerdi.
Kayyum (kayyım) belediyeleri başarılı ama bunun oya yansımasını seçim sonucunda göreceğiz. Bu sistemin devamı şart görünüyor. Belediyeler gençlik merkezleri kuruyor ve 13-14 yaşında gençleri terörist haline getiriyor. Bu direkt terör örgütüne destektir. Buna kimsenin fırsat vermemesi gerek.

ANKETLERDE MANİPÜLASYON
Ekonomi seçimi tabii ki etkiliyor. Ekonomi sorunlar noktasında şu an birinci sırada. Ama çok eskilerden beri ekonomi birinci sırada yer alırdı. Terör bu sıralamaların içerisinde 5’inci sıralara geriledi. Ekonomi, eğitim, işsizlik, terör, bu sorunlar her zaman oluyor sadece yerleri değişiyor.
Sahada anket manipülasyonları oluyor. Adımızı kullanan sahte anketçiler çıkıyor. Özellikle küçük ilçelere kendi çalıştığımız arkadaşlarımızı gönderiyoruz ve yüz yüze anketler yaptırıyoruz. Bizim arkadaşlarımız orada olduğu sürece anketleri manipüle etme şansları kalmıyor. Farklı üç anket yöntemi uyguluyoruz. İllerde ilçelerde tebdili kıyafetle yüz yüze seçmenle konuşup bize yaptıkları çalışmayı 2-3 sayfa rapor halinde sunuyorlar. Seçmene ‘SMS’ yöntemiyle kimi başkan görmek istediklerini soruyoruz. Üçüncü yöntem ise seçmeni doğrudan telefonla arayıp dinliyoruz.”

Gizem Karakış / Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tuzlugol14 Ekim 2018 09:05

    Sivas 'ta sami aday olursa biz sülale olarak ak partiye oy vermeyeceğiz. Bizde böyle karar aldık. Yıllardır tuzlugol den sil süpür görürdünüz tuzlugol e çivi çakmadınız. Seçim yaklaştı ya yalandan gelmiş 30 cm kaldırım yapıyor. 40 senelik hastane arazisine gelip imam hatip yapiyorsun. Beş yıl boyunca bütün hizmeti şeyh şamil caddesine aktar bizden oy iste köyler bile tuzlugol mahallesinden çok gelişti. Vallahi billâhi samiye oy vermeyecem

  • Emre14 Ekim 2018 08:21

    Ya sizin yaptığınız sahtekarlıklar???