E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHamdi Ulukaya koltuğu kurtardı---

Hamdi Ulukaya koltuğu kurtardı

Hamdi Ulukaya koltuğu kurtardı
18 Nisan 2015 - 05:05 borsagundem.com

ABD'deki yoğurt üreticisi Chobani'nin sahibi Ulukaya, eski eşiyle yaptığı anlaşma sayesinde şirketin CEO'luğuna devam edebilecek

Amerika’nın hızla büyüyen 3 milyar dolarlık Yunan yoğurdu pazarının en büyüğü Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya (43), üç yıl süren davanın ardından eski karısı Ayşe Giray’la (46) vardığı anlaşma sayesinde CEO'luk koltuğunu kurtardı.

Hürriyet'teki habere göre Giray’ın şu anda piyasa değeri 2.5-8 milyar dolar arasında olduğu hesaplanan Chobani firmasının yüzde 53 hissesine sahip olduğu iddiasıyla açtığı davada Ulukaya’nın Giray’a ne kadar ödemeyi kabul ettiği anlaşmadaki gizlilik şartı nedeniyle açıklanmadı. Ancak Hürriyet’e konuşan, konuyu takip eden kaynaklar, bu kararın ardından Ulukaya’nın şirketin CEO’su olarak kalmaya devam edeceğini açıkladılar.

ŞİRKETİN ÖNÜ AÇILDI

Hürriyet’e bilgi veren kaynaklar ise bu kararın ardından Chobani’nin “önünün açıldığını” söylerken, buna halka açılma, birleşme, satın alma gibi tüm seçeneklerin dahil olduğunu belirttiler. Nitekim uzun süredir halka açılacağı konuşulan Chobani, bu davanın yarattığı tartışmanın da etkisiyle bu kararını erteliyordu. Zira Chobani’nin halka açılma için gerekli olan adım, piyasa değerinin hesaplanmasının, davayı uzlaşması daha zor bir hale getirebileceği düşünülüyordu.

Üç yıl önce Hürriyet’in görüştüğü Ayşe Giray, Amerika’ya öğrenci vizesiyle 1994’te geldiğini söylediği Ulukaya'nın evlilikleri sayesinde ABD’de kalıcı oturma izni aldığını, evlilikleri sırasında da Ulukaya’ya işlerini kurması için değişik tarihlerde toplam 500 bin dolar sermaye verdiğini iddia etmişti. Giray, 1999'da sona eren evliliklerinin ardından Ulukaya’nın devam eden iş ortaklıklarında kendisinden bilgi sakladığını öne sürmüştü. New York’ta doktorluk yapan Giray, Türkiye’nin şair Sezai Karakoç’un ünlü Monna Rosa şiirinde ilan-ı aşk etmesiyle tanıdığı Muazzez Akkaya’nın da kızı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)