E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalkbank'tan 174 milyon TL'lik alacak için satış ---

Halkbank'tan 174 milyon TL'lik alacak için satış

Halkbank'tan 174 milyon TL'lik alacak için satış
23 Mart 2015 - 15:47 borsagundem.com

Halkbank, Mensa'dan olan alacakları için ipotek altındaki 174 milyon TL'lik gayrimenkulleri satışa çıkardı

BORSAGUNDEM.COM

Mensa Sınai Yatırımlar'ın Halkbank'a olan borçlarıyla ilgili olarak, Halkbank'ın ipotek altındaki gayrimenkullere kıymet takdiri yaptırması ve alacaklarını icra yoluyla tahsil etme aşamasına gelindi. Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre, Halkbank'ın isteğiyle Mensa'nın Adana'da bulunun fabrikaları Adana 2. İcra Dairesi tarafından, 173 milyon 872 bin 155 TL bedelle, 14 Mayıs 20115 tarihinde satışa çıkarılacak. Halkbank'ın alacaklarını tahsilat girişimi, Mensa tarafından mahkemeye taşındı.

Mensa'dan KAP'a yapılan açıklamada şunlara yer verildi: ''Şirketimizin 31.12.2014 tarihli bağımsız denetçi görüş sayfasında belirtildiği üzere, şirketimiz ile T.Halk Bankası arasında borç tespiti ve buna bağlı bir takım hukuki tedbir ve takiplere yönelik olarak açılmış karşılıklı davaların görülmesine devam edilmektedir. Şirket hukukçularımızdan alınan rapora göre, Halk Bankası tarafından başlatılan hukuki takipler, itirazımız üzerine durdurulmuş, daha sonradan banka tarafından itirazın iptali talebiyle yeni davalar ikame edilmiş, bu esnada, çeşitli konularda tarafımızdan da davalar açılarak, takiplere itirazlarımız borç tespitinin yanısıra hem yetki hem de usül yönünden genişletilmiştir. Buna mukabil banka tarafından da hukuki girişimlere devam edilmekte, ipoteklerin kıymet takdirlerinin tespiti yaptırılmaktadır. Bu tespitlerden biri yakın zamanda neticelenmiş ve şirketimizin Adana'da bulunan fabrika sahasının değeri 173.872.155 TL olarak belirlenmiş olup bankanın ipoteğin paraya çevrilmesine yönelik talepleri ile şirketimizin bu hususa itirazları mahkemece değerlendirilmektedir. Bu hususta mahkeme tarafından herhangi bir karar alındığında şirketimiz kamuoyunu bilgilendirecektir. ''

Halkbank tarafından satışa çıkarılan gayrimenkullere ilişkin bilgiler şöyle:

''İhale açık artırma usulüyle Adana Ek 2 Adliye Hizmet Binası satış odasında yapılacaktır. Taşınmazların Adana Seyhan ilçesi, Yolgeçen mahallesinde farklı parsellerde olduğu görülüyor. Fabrikaların genel özellikleri;

88 parsel üzerindeki  1. fabrika;

75.607 metrekare yüzölçümüne sahip olarak Mensa Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş'ne ait iplik ve enerji üretim tesisleri içerisinde, çevre duvarlarının muhtelif kısımlarında 3 adet bekçi kulübesi, 2 adet trafo binası, tesis içerisinde basketbol sahası, kompresör binası, pazarlama binası, itfaiye binası, fabrika binaları, idare binası, yönetim binası, sundurma olarak kullanılan yapılar, yüzme havuzu, beton saha, bahçe duvarı bulunuyor. 

276 parsel üzerindeki 2. fabrika;

29.941 metrekare yüzölçümüne sahip dokuma boya baskı apre fabrikası, Mensa Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş'ne ait iplik ve enerji üretim tesisleri içerisinde; 1 adet bekçi kulübesi, 2 adet trafo binası, fabrika binası, beton saha ve bahçe duvarı yer alıyor.

277 parsel üzerindeki 3. fabrika;

39.173 metrekare yüzölçümüne sahip dokuma boya baskı apre fabrikası, Mensa Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş'ne ait iplik ve enerji üretim tesisleri içerisinde; fabrika binaları, ham su havuzu, sundurma olarak kullanılan yapılar, beton saha ve bahçe duvarı görülüyor.

278 parsel üzerindeki 4. fabrika;

12.015 metrekare yüzölçümüne sahip Mensa Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş'ne ait iplik ve enerji üretim tesisleri içerisinde;  enerji santral binası, 1 adet bekçi kulübesi, çamur çökertme ve çökertme havuzları bulunuyor.

21 parsel üzerindeki 5. fabrikada ise;

19.605 metrekare yüzölçümüne sahip arsa üzerinde depo, bekçi evi, su pompaları binası, jeneratör odası, trafo elektrik pano odası yer alıyor.

Kıymeti: 173.872.155,40 TL

1. Satış Günü: 14/05/2015 günü saat 10:00 ile 11:30 arası''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 0,00
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 0
Toplam Adet: 0
Ağırlıklı Ort.: 0,00
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)