E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinHalkalı Gümrüğü'nde korkutan yangın---

Halkalı Gümrüğü'nde korkutan yangın

Halkalı Gümrüğü'nde korkutan yangın
21 Ekim 2014 - 01:38 borsagundem.com

Halkalı Gümrük Müdürlüğü sahası içerisindeki 5 katlı bir depoda çıkan yangın, 2 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı

Küçükçekmece, Halkalı Gümrük Müdürlüğü sahası içerisinde bulunan 5 katlı bir depoda, saat 00.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Bakırköy, Kocasinan, Sefaköy, Bağcılar, Başakşehir, Turgutreis, Gazi, Beyoğlu, Şişli, Seyrantepe'den itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen itfaiye yangına müdahale ederken, polis çevrede önlem aldı; sağlık ekipleri de tedbir amaçlı olay yerinde bekletildi.

PATLAMALAR MEYDANA GELDİ

Müdahale sırasında alevler kısa sürede binanın tamamını etkisi altına aldı. Yoğun dumanla birlikte alevler gökyüzünü kapladı. Yangın nedeniyle depoda zaman zaman patlamalar meydana geldi; deponun bazı kısımlarında çökmeler oluştu. Yoğun dumandan etkilenen 2 itfaiye erine olay yerinde tedbir amaçlı bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. 

120 PERSONELLE MÜDAHALE EDİLDİ

Yangına 45 itfaiye aracı ve 120 personelle müdahale edilirken, 'Koca Yusuf' olarak adlandırılan itfaiye aracı da bölgeye gelerek söndürme çalışmalarına destek verdi. İtfaiye, çalışmalar sırasında Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nün yanında bulunan Küçükçekmece gölünden de su çekti. 

VALİ VASİP ŞAHİN: "HERHANGİ CAN KAYBI VE YARALI YOK"

İstanbul Valisi Vasip Şahin gece saatlerinde yangının çıktığı Halkalı Gümrük Müdürlüğü'ne geldi. Olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Vasip Şahin, "Kesin saat veremiyorlar; ama saat 00.00'a doğru işçiler içeride çalışırken yangın başlıyor. İlk etapta müdahale etmek istiyorlar, ama yangın hızla büyüyünce doğru bir şey yaparak işçilerimiz dışarı çıkıyorlar. Toplanma bölgesinde toplanıyorlar. Şuan da şirket yetkililerinden aldığımız bilgiye göre herhangi can kaybı ve yaralı yok. Ama depo görüldüğü üzere maalesef tamamen yanmış vaziyette. Buradaki itfaiyeci arkadaşlarımız gerekli tedbirleri alarak, yangının diğer binalara sirayet etmesini engellemişler. Şuan da soğutma çalışmaları yürütülüyor. Detaylı incelemeden sonra teknik ya da başka hangi sebepten kaynaklandığını tespit edeceklerdir. Ben geçmiş olsun diyorum. Gümrük sahası içerisinde yap, işlet, devret modeliyle özel sektörün kullandığı bir bina, özel işletme burası" şeklinde konuştu

TEKSTİL VE KOZMETİK ÜRÜNLERİ VARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Küçükçekmece, Halkalı Gümrük Müdürlüğü sahasındaki 5 katlı bir depoda çıkan yangın ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.İBB'den yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Gümrük sahası içinde bulunan zemini 4 bin m2 3 ve 5 kattan oluşan depoda çıkan yangın saat 23.59'da ihbar edildi. Olay yerine ilk yaklaşan Sefaköy müfreze alevleri görerek diğer gruplardan yardım istedi. Sefaköy Müfreze saat 00.06 da ulaşarak yangın söndürme çalışmaları başladı. Alınan ilk bilgilerle alarma geçen İstanbul İtfaiyesi, Sefaköy Kocasinan, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Şişli, Turgutreis, Seyrantepe, Başakşehir,Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy, Fatih, İstinye, Bakırköy, Kıraç, Çanta, Arnavutköy, G.O.P grupları yangın bölgesine sevk edildi. Tekstil ve kozmetik ürünlerinin depolandığı alanda başlayan yangında  meydana gelen patlamalarla kısa sürede büyüyerek tüm binayı sardı. Depoya mal boşaltmak için yanaşan 6 tır itfaiye ekipleri ve çekicilerle yangın bölgesinden uzaklaştırıldı. Yangına Kocayusuf, Köpük kuleleri, Afet müdahale araçları ile müdahale edildi. Su ihtiyacını karşılamak için Ahtapot aracı ile Küçükçekmece gölünden su takviyesi yapıldı. Yangın söndürme çalışmalarında 18 itfaiye grubundan 120 personel  45 araç katıldı. Çevre İlçe Belediyelerinden su tankerleri ile su takviyesi yapıldı. Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'ndan iş makinesi, vinç  ve çekiciler görev yaptı. Yangın iki saatte kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni soruşturma ve incelemeden sonra belirlenecek." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)