E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHalka arzlarla ilgili önemli düzenleme---

Halka arzlarla ilgili önemli düzenleme

Halka arzlarla ilgili önemli düzenleme
01 Aralık 2017 - 08:35 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu, halka arzlarda uygulanacak esaslarda değişikliğe gitti

Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliğinde değişiklik yapıldı. Sermaye Piyasası Kurulunun konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, 28/6/2013 tarihli ve 28691 sayılı Resmî Gazete’de  yayımlanan Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği (II-5.2)’nin 10  uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirildi:
"(2) Sermaye piyasası araçlarının halka arz fiyatına, fiyat  aralığı ile talep toplanması durumunda fiyat aralığına, satışa konu  sermaye piyasası aracının nominal değerine, faiz veya ek getiri  aralığına ya da faiz veya iskonto oranına izahnamede yer verilmediği  ve fiyat tespit raporu hazırlama zorunluluğu bulunmadığı durumlarda  sermaye piyasası araçlarının halka arzına en erken, izahnamenin  önceden yayımlanmış olması kaydıyla bu bilgilerin özel durum  açıklamasıyla kamuya duyurulmasını takip eden üçüncü gün başlanabilir.
Sermaye piyasası araçlarının halka arz fiyatı, fiyat aralığı ile talep  toplanması durumunda fiyat aralığı ya da faiz veya iskonto oranı  yapılacak bir özel durum açıklamasıyla satış ve/veya talep toplama  süresinin başlangıç tarihinden önce veya söz konusu süreler içerisinde  izahname değişikliği gerektirmeksizin aşağı yönlü revize edilebilir.
Fiyatın satış ve/veya talep toplama süresinin başlangıç tarihinden  önce revize edilmesi durumunda halka arza en erken yapılacak özel  durum açıklamasını takip eden ikinci gün başlanabilir. Söz konusu  revizenin satış ve/veya talep toplama süresi içerisinde yapılması  durumunda ise belirlenen halka arz süresine asgari iki iş günü ilave  edilir.”
Aynı Tebliğin 18 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki  şekilde değiştirildi:
"(4) Halka arz edilecek sermaye piyasası araçlarının nominal  değerinin, en az yüzde onunun yurt içi bireysel yatırımcılara ve yüzde  onunun yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi zorunludur. Bu  fıkrada yer alan tahsisat sınırlamaları, borsada satış yöntemiyle  yapılan halka arzlar, talep toplanmaksızın yapılan halka arzlar ile  niteliği belirlenmiş ortaklıkların sermaye artırımları ve ek satış  yapılması halinde ek satışa konu sermaye piyasası araçları için  uygulanmaz. Kurul, halka arz edilecek sermaye piyasası araçlarının  piyasa değerini, piyasa koşullarını ve benzeri gerekçeler ile  ihraççının ve/veya halka arz edenin talebini de dikkate alarak bu  fıkrada yer alan asgari tahsisat oranlarını sıfıra kadar indirebilir  veya bir kata kadar artırabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)