E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHafif tepki alımları olabilir---

Hafif tepki alımları olabilir

Hafif tepki alımları olabilir
22 Mayıs 2015 - 09:02 borsagundem.com

Borsa İstanbul'daki düşüş trendi hafif alımlarla desteklenebilir

Borsa İstanbul FED Tutanakları'nın açıklanmasının ardından dün günlük bazda %1.4 ve Pazartesi gününe göre %2.35 gerileyerek 86,565 seviyesinde kapandı. Dün hafif yükselişle açılan endeks günün ilk yarısında yükseliş eğilimini korurken yurtiçinde seçimlere ilişkin bir 
kurumun anket çalışması sonucu günün ikinci yarısında satış baskısını arttıran etken oldu. Yaşanan satışlar sonrasında bankacılık endeksi %1.96, sanayi endeksi ise %1.22 oranında değer kaybı ile kapandı. 
Bugünün önemli verilerine baktığımızda saat 11'de Almanya da açıklanacak olan IFO endeks verileri ile ECB başkanı Draghi'nin yapacağı konuşma günün ilk yarısında yakında takip edilecek. Draghi'nin yapacağı konuşmanın detayları özellikle son 3 işlem gününde 
1.1060-1.1180 bandında dalgalı bir seyir izleyen EURO/Dolar paritesinden oynaklığa neden olabilir. 
Saat 14.30'da gelecek olan kapasite kullanım oranı (b:%74.20) ve reel kesim güven endeksi rakamları ise günün önemli iç gündem maddeleri olacak. Saat 15.30'da ABD'de açıklanacak olan TÜFE rakamları ile günün diğer önemli verileri olarak takip edilecek.  
Bugün Asya borsaları, Japonya ekonomisinin ivme kazandığına dair beklentilerle güçlü açılırken, zayıf Çin imalat PMI verisi sonrası kazanımların sınırlandığı ve karışık seyre döndüğü gözleniyor. ABD vadelileri %0.15 ekside işlem görüyor. Avrupa borsalarının ise güne %0.05 civarında satıcılı başlaması bekleniyor. 
Endeksi teknik olarak değerlendirdiğimizde ise geçtiğimiz 2 haftalık süreçte yakalanan primler sonrasında kâr satışlarının etkisini arttırdığını görüyoruz. Diğer yandan geçen hafta piyasada etkili olan pozitif havanın etkisi ile gerileyen Dolar/TL'nin 2.5740-2.5600 bandında dalgalı bir seyir izlemesi kurda gevşeme eğilimin durduğu ve yükseliş hareketlerinin güçlenebileceğini gösteriyor. 
Bugüne hafif tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz endekste yükseliş denemelerinin güç kazanması için 86.750 seviyesinin üzerinde kalınmalı. Ancak 86.750'nin üzerinde kalıcı olunamaması halinde gevşeme eğilimi tekrar artabileceğinden gün içi pozisyonlar bu 
seviyenin altında kapatılmalı. 86.750'nin üzerindeki hareketlerde 87.200-87.500 seviyelerini gün içi üst dirençler olarak verebiliriz. 
Endekste açılış sonrasında gevşeme eğilimin tekrar etkili olması durumunda ise 86.500 ve 86.000 seviyeleri sırası ile destek konumunda olacaktır.

Yatırım Finansman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)