E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizHafif satıcılı açılış beklentisi---

Hafif satıcılı açılış beklentisi

Hafif satıcılı açılış beklentisi
24 Mayıs 2016 - 08:32 borsagundem.com

Yatırım Finansman"Yeni günün ilk fiyatlamaları, hafif satıcılı bir açılışa işaret etmekte"

Piyasa Beklentisi
Haftaya zayıf başlayan ve 76.207'e kadar geri çekilen endekste günün sonuna doğru alımlar güçlendi ve endeks günü %0.53 oranında yükseliş ile 76.765 seviyesinden tamamladı.
Hafta başlangıcında yoğun bir veri akışıyla başlayan BIST-100 endeksinde ağırlıklı olarak TCMB beklentilerinin ve Fed başkanlarının konuşmalarının fiyatlandığını gördük. Tüketici güven endeksi 68,75 ile Nisan ayına yakın açıklandı. Almanya ve Euro Bölgesi'ndeki PMI verileri özellikle Almanya lehine geldi ve DAX'ta pozitif fiyatlamalara neden oldu. ABD'den gelen İmalat PMI verileri ise beklentilerin altında 50,5 olarak açıklandı. Tüketici güveni ise Euro Bölgesi'ndeki öncü verilere göre -7 seviyesinde açıklandı.

Fed Başkanları'nın konuşmaları ise piyasalardaki beklentiyi şekillendirmeye devam ediyor. Dün konuşan Fed yetkililerinden St. Louis Fed Başkanı Bullard, büyümenin yavaş faiz artırımı temposuyla uyumsuz olduğunu belirterek Fed'in "şahinleşmesine" ilişkin görüşlere bir yenisini ekledi. Philadelphia Fed Başkanı Harker, 2016 yılında 2 veya 3 faiz artırımı görülebileceğini ve Haziran ayında bir faiz artırımını uygun bulduğunu ifade etti. San Francisco Fed Başkanı Williams'dan da 2016 yılı için benzer görüşler geldi ancak zamanlama konusunda daha "güvercin" bir yaklaşım sergiledi.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 24.05.2016

Bugün ise piyasaların tek odak noktası TCMB'nin PPK toplantısı olacak. Piyasa üst bantta 50 bp. indirim beklerken, politika faizi ve alt bantta ise değişiklik beklemiyor. Sürpriz bir şekilde politika faizinde herhangi bir indirim, piyasalarda yukarı yönlü hareketlerin ivme kazanmasına neden olabilir. Ayrıca Binali Yıldırım, yeni kabineyi saat 10:30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Bu toplantıda yeni kurulacak kabinenin ve hükümet programının Cumhurbaşkanı'na sunulması bekleniyor. Bu durumda, ekonomi yönetimi kadrosuna piyasanın vereceği reaksiyonu yakından takip edeceğiz. Yurtdışı gündemde ise ABD'den yeni konut satışları ve Almanya'dan ZEW endeksleri piyasa önemi ve eetkisi düşük ancak takip edilmeye değer veriler olarak karşımıza çıkıyor.

Günün önemli şirket haberleri - 24.05.2016

Yeni günün ilk fiyatlamaları, hafif satıcılı bir açılışa işaret etmekte. USD/TL kurunun 2,99 üzerinde güçlenme eğilimini sürdürmesine ek olarak Brent petrol'ün dünkü alışlarını geri vermesi ve yeniden $48,3 seviyelerine geri çekilmesi, görünümü bozmakta. Öte yandan Asya borsalarındaki satıcılı hareketler ve ABD vadelilerindeki gevşeme eğilimi söz konusu satıcılı açılış beklentisini destekliyor. Buna paralel olarak Avrupa borsalarının da güne düşüşlerle başlaması bekleniyor.
Söz konusu açılışla beraber 76.200 gün içi ilk destek seviyesi olarak izlenecek. Bu destek üzerinde bir tutunma çabası görebiliriz. Desteğin kırılması durumunda ise gevşeme eğilimi artabilir. Bu durumda 75.300 ve 75.000 seviyelerini sırasıyla alt destekler olarak izleyeceğiz. 77.200 ise ilk direnç konumunda yer alıyor.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Borsa'da sert hareketler görülebilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)