E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGYF’ye yatırım yapmanın 5 avantajı---

GYF’ye yatırım yapmanın 5 avantajı

GYF’ye yatırım yapmanın 5 avantajı
29 Ağustos 2016 - 14:31 borsagundem.com

Son dönemin gözde yatırım aracı gayrimenkul yatırım fonları, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor

Yeni bir yatırım aracı olan Gayrimenkul Yatırım Fonları piyasaya gireli kısa bir zaman olmasına rağmen hem yerli hem yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. GYF’lere olan talebin artmasıyla birlikte uzun vadede sektörün şeffaflaşacağını dile getiren Omurga Portföy Genel Müdürü Oğuz Kösebay, GYF’ye yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için 5 avantajı açıkladı. Kösebay, yatırımınlarını gayrimenkulde değerlendirenlere ve yatırımlarına gayrimenkulü de eklemek isteyenlere gayrimenkul yatırım fonlarının çok önemli bir alternatif olduğunu ifade etti.

Oğuz Kösebay, yatırımcılara doğrudan gayrimenkule yatırıma kıyasla sunulan avantajları şöyle sıraladı:

*GYF’ye yatırımın geliştirici riski ve imar riski yoktur.
*Yatırım ve tasarruf süreci kısalır.
*Yatırımcı, tek bir gayrimenkule değil, farklı segment ve bölgelere profesyonel bir ekip ile portföy yatırımı yapmış olur.
*GYF'lerin katılım payı fiyatı varlıkların toplam değeri ile belirleni­r ve GYO'lar gibi borsadaki dalgalanmalardan etkilenmez.
*Profesyonel gayrimenkul portföy yönetimi ile sektörel riskler optimum şekilde yönetilirken, yatırımcıya yüksek getiri potansiyeli sunulur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)