E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüvenli liman altın kazancını korudu---

Güvenli liman altın kazancını korudu

Güvenli liman altın kazancını korudu
15 Kasım 2018 - 09:58 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed Başkanı Powwell'ın ABD ekonomisine yönelik potansiyel sorunlardan bahsetmesi sonrası kazancını korudu

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu, ancak politika yapıcıların dikkatlerini faiz oranlarını ne kadar yukarıya ve ne hızda yükselteceklerine çevirmeleri ile birlikte zorluklarla karşılaşabileceğini söylemesinin ardından, iki günlük kazancını korudu.

Fiyatlar ayrıca, İngiltere'de Kabine'nin uzun süren Brexit anlaşması toplantısı ve Başbakan Theresa May'in güvensizlik oyu çağrıları ile karşılaşabileceği haberlerinin ardından dün dolar ve sterlinde görülen düşüşten de destek buldu.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.7 yükseldikten sonra yüzde 0.1 daha tırmanarak, Singapur saati ile 12:59'da ons başına 1,212.02 dolara tırmandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi dün yüzde 0.3 geriledikten sonra yüzde 0.1 daha düştü.

Kotak Commodity Services, hazırladığı notta, "Altın dalgalı bir seyir izleyebilir, ancak yukarı yönlü hareket, doların ABD ekonomisine ilişkin iyimserlik ve Fed'in faiz artırım duruşundan destek bulması ile birlikte sınırlı kalabilir" dedi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 3.13 civarında tutundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 yükselirken, platin yüzde 0.1 değer kazandı ve palladyum yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)