E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüvenli liman altın haftayı kayıpla geçmeye yöneldi---

Güvenli liman altın haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Güvenli liman altın haftayı kayıpla geçmeye yöneldi
16 Mart 2018 - 09:30 borsagundem.com

Altın fiyatları, Kudlow'un açıklaması ile birlikte güçlenen doların etkisiyle haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump tarafından ekonomi başdanışmanı olarak atanan ve altın satacağını ve dolar alacağını söyleyen Larry Kudlow'dan gelen yorumlar sonucu güçlenen doların etkisiyle haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.

Spot altın, Perşembe günü yüzde 0.7 düştükten sonra fazla değişmeyerek Singapur saati ile 12:32'de ons başına 1,316.82 dolarda kaldı. Metal bu hafta yüzde 0.7 geriledi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Perşembe günü yüzde 0.5 yükseldikten sonra yüzde 0.1 geriledi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 2.82 seviyelerinde yatay seyretti.

National Australia Bank ekonomisti John Sharma, "Altın Larry Kudlow'dan gelen son yorumların baskısı altında kaldı," dedi ve "Dahası, işgücü piyasası göstergelerinde yansımasını bulan ABD ekonomisinde devam eden güçlü seyir, altın üzerinde süregelen aşağı yönlü baskıyı getiriyor" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş bu hafta yüzde 1 düşerken, platin üst üste dördüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi ve palladyum haftalık bazda yüzde 1 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)