E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGünün en önemli verisi ABD enflasyonu---

Günün en önemli verisi ABD enflasyonu

Günün en önemli verisi ABD enflasyonu
22 Temmuz 2014 - 08:49 borsagundem.com

ABD TÜFE verisi Fed tarafından para politikalarının yönünü tayin etmesi bakımından dikkatle izleniyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"TUTUNMA ÇABALARI..
   
Geçen hafta jeopolitik risklerle düşen küresel piyasalar özellikle de gelişmiş ülke borsalarına karşın ,olumlu havayı koruma eğiliminde olan BIST100 bu modunu dün haftanın ilk işlem gününde de ABD açılışına dek devam ettirdi. Kurdaki sakin duruş ve hatta gevşeme eğilimi ile güne %0,50 civarı primle başlayarak Cuma kapanışta aşamadığı 82,500 direncinin üzerine çıkan BIST’te ABD açılışı ile gelen satışlarla gün %0,05 kayıpla 82,270 puandan tamamlandı.
   
Dün ABD’de satıcılı seyir sürerken Başkan Obama’nın Ukrayna için Putin’e diplomatik çözüm çağrısında bulunması, dün gece ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Gazze konusunda diplomatik girişimlerde bulunmak üzere Kahire’ye vardığının bildirilmesi gibi gelişmelerle bu sabah daha sakin bir hava görüyoruz, Asya ve ABD vadelileri artıda seyrediyor, DolarTL de yeniden 2,12’nin altında, bu ortamda BIST100’de alıcılı bir açılış görmeyi bekliyoruz..
   
Dün Avrupa’da ve ABD vadelilerinde kırmızıların hakimiyeti sonrası ABD borsalarının da Ukrayna ve Gazze tansiyonu ile ekside açılması sonrası BIST100 de gün içi en düşük seviyesini gördü. 82,500 üzerinde 2.gününde de tutunamaması ile bu seviyenin hacimli aşılarak destek yapılmasının öneminin daha da arttığını düşünüyoruz. Aşılırsa 83,500’ü konuşabiliriz, geri çekilmelerde ise dün çalışan 82,000 ve sonrasında 81,500 ilk izleyeceğimiz seviyeler..
Endonezya seçim sonuçlarıyla EM’lerde artabilecek iyimserlikten ve bunun yanında jeopolitik risklerde diplomatik çözüm sinyallerinin devam etmesinden olumlu etkilenmemiz söz konusu olabilecektir..
   
Gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında veri akışında majör bir veri bulunmayan bir günün ardından bugüne bakıldığında ise önce Almanya’da öncü göstergeler ile başlayacağız ve ardından da yurtiçinde Hazine’nin 13 ay vadeli kuponsuz tahvil ihalesinin sonuçları takip edilecek, sonucun saat 13.30’da açıklanması bekleniyor..

Gelelim günün en önemli verisine.. ABD’de Haziran ayı TÜFE rakamı açıklanıyor olacak. İstihdam verilerinin yanı sıra enflasyon da FED tarafından, para politikalarının yönünün tayininde dikkatle izlenen bir veri olması sebebiyle oldukça önemli, bu nedenle de TÜFE ve gıda ve enerji hariç TÜFE yani çekirdek TÜFE’nin başta EURUSD olmak üzere küresel piyasaların genelinde hareketliliğe neden olması beklenebilir..

Günün en önemli verisi olarak tanımladığımız TÜFE dışında ABD’de konut piyasası verileri (FHFA konut fiyat endeksi, 2.el konut satışları) de izlenecekken bunun yanında elbette geçen haftadan beri endişe konusu haline gelmiş olan jeopolitik riskler için de takipte kalınmaya devam edilecek..''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)