E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüney Kore'de tüketici güveni yükseldi---

Güney Kore'de tüketici güveni yükseldi

Güney Kore'de tüketici güveni yükseldi
27 Ağustos 2014 - 07:46 borsagundem.com

Güney Kore’de tüketici güveni, hükümetin aldığı teşvik önlemlerinin ve merkez bankasının faiz düşürmesinin ardından Ağustos ayında yükseldi

Güney Kore’de tüketici güveni, hükümetin aldığı teşvik önlemlerinin ve merkez bankasının faiz düşürmesinin ardından Ağustos ayında artış gösterdi.

Güney Kore merkez bankasını verilerine göre tüketici güveni endeksi (CSI), Temmuz ayındaki 105 seviyesinden Ağustos ayında 107 seviyesine yükseldi.

Tüketicilerin aylık bazda genel ekonomik görünümleri, yaşam koşulları ve gelecekteki harcamalarının barometresi olan endekste 100 üzerindeki rakamlar ekonomik görünüm ile ilgili iyimser olanların sayısının kötümserlerden fazla olduğuna işaret ediyor.

Ağustos ayı tüketici güveni verisi,  Mayıs ayında Sewol adlı feribotun batmasıyla çoğunluğu lise öğrencisi 300 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Temmuz ayındaki seviyeden toparlanıldığını gösteriyor. Sewol kazası, Asya'nın en büyük dördüncü ekonomisinde tüketicilerin alışveriş ve eğlence faaliyetlerini durgunlaştırmıştı.

Ağustos ayı başında Güney Kore merkez bankası, ekonomik büyümeye yönelik risklerin arttığına işaret ederek gösterge faiz oranını yüzde 2.25'e düşürdü. Hükümet ise durgun tüketim ve emlak sektörünü desteklemek amacıyla kredi düzenlemelerini hafifletmeyi de içeren bir dizi önlem aldığını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)