E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Afrika, bütçesini ek vergilerle kurtaracak---

Güney Afrika, bütçesini ek vergilerle kurtaracak

Güney Afrika, bütçesini ek vergilerle kurtaracak
22 Şubat 2017 - 18:28 borsagundem.com

Güney Afrika Maliye Bakanı, bugün yaptığı açıklamada, ülkenin bütçe açığını GSYİH'nın yüzde 3.1'i seviyesine düşürmek için varlıklı kesim üzerindeki vergilerin artırılacağını bildirdi.

Güney Afrika Maliye Bakanı, bugün yaptığı açıklamada, ülkenin bütçe açığını GSYİH'nın yüzde 3.1'i seviyesine düşürmek için varlıklı kesim üzerindeki vergilerin, petrol, alkollü içecekler ve tütün ürünlerine yönelik vergilerin artırılacağını bildirdi.

Nisan ayında yürürlüğe girecek olan 2017/2018 mali yılı bütçesi üzerine konuşma yapan Pravin Gordhan ekonomiye ilişkin karamsar bir tablo ortaya koydu. Bakan, ülkedeki yavaş büyüme, yüksek enflasyon ve yüksek işsizliğe dikkat çekti. Ocak ayında enflasyon yüzde 6.6 düzeyindeyken, işgücünün yüzde 35'lik bölümü işsizlik çekiyordu.

Gordhan, 2017 yılı için daha önce yüzde 0.5 olarak öngörülen büyüme beklentisinin yüzde 1.3'e yükseldiğini ancak bunun yüzde 1.7 civarında olması beklenen nüfus artışı tarafından absorbe edileceğini vurguladı.

Bu rakamların net bir şekilde uygunsuz olduğunu belirten bakan, bunun önüne geçmek için 28 milyar rand yani yaklaşık 2.13 milyar dolar ek gelir getirmesi beklenen vergi artışlarına gidileceğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)