E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
23 Ekim 2014 - 08:45 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-ABD borsaları düşüşle kapandı.. Dün ABD’de açıklanan enflasyon verisi sonrası dolar yeniden değer kazanmaya başlarken ABD hisseleri de 4 günlük yükseliş sonrası değer kaybına yöneldi. Gösterge S&P 500 endeksi yüzde 0,73 düşüşle 1,927 puandan, Dow Jones ise yüzde 0,92 düşüşle 16,461 puandan günü tamamladı.
-Çin’de imalat PMI beklentinin üzerinde.. Çin’de Ekim ayı HSBC öncü imalat PMI verisi 50,4 seviyesinde açıklandı. Beklenti 50,2 seviyesindeydi. BloombergHT’ye göre ise imalat yeni siparişler, ihracat gibi alt kalemlerin manşet verideki iyimserliği yaratmaması sebebiyle veri Asya tarafında çok iyimser karşılanmadı.
-ABD’de enflasyon beklentilere paralel.. ABD'de Eylül'de TÜFE %0,1, çekirdek TÜFE %0,1 artış gösterdi. Bloomberg bekelntisi TÜFE için %0,0, çekirdek TÜFE için %0,1 seviyesindeydi. Bu şekilde ABD enflasyonu Eylül ayında yıllık bazda %1,7 seviyesinde kalmaya devam etti.
-ECB teminatlı tahvil alımlarına devam ediyor.. Teminatlı tahvil alımlarını başlatan ECB’nin dün de İspanya tahvilleri aldığı ve bu hafta Fransa ve Portekiz tahvilleri alacağı bildirildi. Satın alınan tahvil miktarı 27 Ekim’de açıklanacak.
-Stres testi öncesi 11 banka stresi.. Dün marketwatch.com’da yer alan habere göre İspanyol haber ajansı Efe, 26 Ekim’de sonuçları açıklanması beklenen ECB Bankacılık Stres Testi’nde 11 bankanın testini geçemediği yönünde haberlere yer verdi. 3’ü Yunan, 3’ü İtalyan, kalanı da Avusturya, Belçika ve Portekizli olan bu bankalara dair spekülasyonlar günün ilk yarısında Avrupa borsalarında kazançların eritilmesine neden oldu.
-AB Liderler Zirvesi başlıyor… AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi bugün başlıyor. zirvede yatırımcı güvenini yeniden tesis edebilme konusunun da ele alınması beklendiğinden piyasaların bu zirveyi öncekilere kıyasla daha yakından izlemesini bekliyoruz. Özellikle Almanya’dan gelebilecek sinyaller oldukça önemli.
-Ukrayna’nın 1 hafta süresi var.. Rusya’yla doğalgaz konusunda uzlaşmaya varılamaması sonrası BloombergHT’nin haberine göre Rusya Enerji Bakanı , Ukrayna'nın Rus doğal gaz ücretini bir hafta içinde ödemesi gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)