E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
21 Ekim 2014 - 09:10 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-ABD borsaları artıda kapandı.. Veri akışının sakin olduğu haftanın ilk işlem gününde şirket bilançoları (özellikle Apple Inc.) iyimserliği ile ABD hisseleri değer kazandı. Gösterge S&P500 endeksi %0,91, Dow Jones %0,12 primle kapandı.
-Çin’de büyüme rakamı açıklandı.. Dünyanın en büyük 2.ekonomisinde 3Ç büyüme verisi %7,3 olarak açıklandı. Önceki veri ve resmi hedef %7,5, beklenti ise %7,2’ye bir yavaşlama şeklindeydi. Bu veri 2009 yılı 1.çeyrekten bu yana en düşük seviyeye işaret ediyor ancak yatırım harcamalarının beklentiyi karşılaması bir ölçüde olumlu..
-Çin’de sanayi üretimi ve perakende satışlar beklentiyi kaçırdı.. Büyümenin yanı sıra Çin’de sanayi üretimi ve perakende satış verileri açıklandı. Eylül verilerine göre; sanayi üretimi yıllık bazda %7,3 artışlar %7,5’lik beklentinin altında kalırken perakende satışlar ise %11,6 olarak gerçekleşti. (beklenti . %11,7). Yine de önceki döneme kıyasla ise sanayi üretiminin %6,9’dan hızlandığını, perakende satışların ise %11,9’dan yavaşladığını söyleyebiliriz.
-Almanya Merkez Bankası temkinli.. Alman Merkez Bankası Bundesbank, Alman ekonomisinin 3.çeyrekte 2.çeyreğe benzer bir görünüm arz edebileceğini veya hafif bir yükseliş gösterebileceği öngörüsünü paylaştı. Bununla beraber Bundesbank 4.çeyrek için ise görünümün temkinli olduğunu da belirtti.
-ECB teminatlı tahvil alımlarına başladı.. ECB’den dün yapılan açıklamaya göre banka, büyümeyi canlandırma amaçlı teşvik paketi çerçevesinde teminatlı tahvil alımına başladı. ECB'nin varlığa dayalı menkul kıymet alımına ise Aralık ayında başlaması bekleniyor.
-Dallas FED Başkanı tahvil alımlarının bu ay bitirilmesinden yana.. Dallas Fed Başkanı Richard Fisher dün yaptığı açıklamalarda QE3 kapsamında varlık alımlarının Ekim ayındaki FED FOMC toplantısında sonlandırılmaması için bir neden olmadığını ve bu yönde oy kullanacağını açıkladı. Fisher, ekonomide temel göstergelerin iyileştiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)