E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
20 Ekim 2014 - 08:51 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-ABD borsaları Cuma gününü yükselişle tamamladı.. Hafta boyunca sert satışlar ve yüksek volatilite yaşayan ABD borsalarında tüketici güveninin 7 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşmesi ve tepki alımlarıyla Cuma günü yükseliş vardı. Gösterge S&P500 endeksi günü %1,29 primle tamamladı.
-Avrupa borsaları sert yükseldi.. Tepki alımlarının yanında ECB Yönetim Kurulu Üyesi Coeure tarafından yapılan varlık alım programı açıklamalarının da kayda değer desteği ile Avrupa borsaları Cuma günü 3 yılın en sert yükselişini kaydetti, Stoxx Europe600 endeksi %2,8 kazançla günü tamamladı.
-ECB varlık alımlarına başlıyor mu? ECB Yönetim Kurulu Üyesi Coeure, "Bilançomuzu daha yüksek seviyelere çıkarmayı ve reel ekonomiye aktarımı iyileştirmeyi amaçlayan yeni varlık programımız çerçevesinde varlık alımlarını önümüzdeki günlerde başlatacağız" dedi.
-Çin bankalara likidite sağlayacak.. BloombergHT’nin haberine göre Çin merkez bankası, bazı ulusal ve bölgesel bankalara 200 milyar yuan (32.7 milyar dolar) likidite sağlamayı planlıyor.
-Rusya’ya Moody’s darbesi… Moody’s, Ukrayna krizi ve yaptırımların büyüme üzerindeki olumsuz etkisi gerekçesi ile Rusya’nın kredi notunu Baa1’den Baa2’ye indirdi, görünüm negatif. Bu not seviyesi, Moody’s kategorisine göre, ikinci en düşük yatırım yapılabilir seviyeye işaret ediyor.
-Ukrayna ve Rusya gazda kısmi uzlaşıya vardı.. Ukrayna Cumhurbaşkanı ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in doğalgaz konusunda kısmi anlaşmaya vardığı bildiriliyor. Poroşenko, 21 Ekim'de Brüksel'de AB Komisyonu temsilcileriyle yapacakları toplantıda konuya bir çözüm bulmayı umduğunu söyledi.
-FED Başkanları’ndan farklı açıklamalar.. Boston FED Başkanı Rosengren Avrupa’da yavaşlamanın şimdilik FED’in 2015’te faiz artırması beklentisini değiştirecek boyutta olmadığını ancak ABD ekonomisinin yavaşlaması halinde FED olarak 4.parasal genişlemeyi düşünmeleri gerekeceğini kaydetti. Boston FED 2016’da FOMC’de olacak. Rosengren şuan parasal genişlemenin devam ettirilmesi için neden görmezken, Bullard’dan farklı olarak San Francisco Fed Başkanı Williams da tahvil alımlarının planlandığı gibi bu ayki toplantıda sona erdirileceğini kaydetti.
-AB Liderleri 23 Ekim’de toplanacak.. AB Liderleri bu hafta 23 Ekim’de Brüksel’de 2 gün sürecek bir toplantı yapacaklar. BloombergHT’ye göre yatırımcı güveninin yeniden kazanılması için atılacak adımlar toplantıda ele alınacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)