E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
17 Ekim 2014 - 08:48 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-Bullard’dan beklenmedik çıkış.. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyon beklentilerini desteklemek için tahvil alımlarının sona erdirilmesini geciktirmenin düşünülebileceğini söyledi.
-FED Başkanlarının kafası karışık.. St Louis FED Başkanı’nın beklenmedik çıkışına karşılık, Minneapolis FED Başkanı Kocherlakota da işgücü piyasasının hala tam istihdamdan uzak olduğu yönünde güvercinvari bir açıklama yaparken Philadelphia FED Başkanı Plosser ise tam tersi bir tonlama ile faiz artışının çok fazla ertelenmesinin enflasyonu hızlandırabileceği ve Avrupa’daki zayıflığın ABD’yi etkileyecek güçte olmadığı uyarısında bulundu.
-ABD’de sanayi üretimi beklentinin üzerinde.. Dün açıklanan Eylül verilerine göre ABD’de sanayi üretimi yüzde 1’lik artış ile yüzde 0,4 seviyesindeki beklentiyi aştı ve Kasım 2012’den bu yana en sert artışı kaydetmiş oldu.
-Yunanistan yeniden sorunlarla gündemde.. 2012 yılında şiddetini iyice artıran Euro bölgesi borç krizinin baş aktörlerinden Yunanistan’da son dönemlerde hisse ve tahvillerde kayda değer bir satış hareketi söz konusu. Bu satış baskısı Yunanistan’da faizlerin yükselmesine ve yatırımcılardan ülkenin piyasaya erişiminin yeniden kesileceği kaygısı oluşmasına neden oldu. Bu yüzden de ülke kurtarma planından çıkmada zorluklarla karşı karşıya kalabilir..
-İtalya’da euro karşıtı imza kampanyası.. BBC Türkçe’nin haberine göre İtalya’da muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi, ülkenin Euro bölgesinden çıkması için referandum istiyor ve bunun için imza kampanyası başlattı. 1 milyon imza toplanması halinde talep Parlamento’ya sunulacak. 5 Yıldız Hareketi İtalya'da son genel seçimde yüzde 25 oy almıştı.
-ABD’de banka bilançoları açıklanmaya devam ediyor.. ABD’de 3Ç bilançoları banka finansalları ile sürerken dün Goldman Sachs’ın bilançosu açıklandı. Banka, hisse başı 4,57 dolar net kar ile 3,21 dolar seviyesindeki beklentileri aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)