E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
22 Eylül 2014 - 08:48 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-ABD'de karışık kapanış.. Perşembe günü yeni rekor seviyeler test eden ABD borsalarında Cuma günü dalgalı bir seyir izlendi. Her ne kadar Alibaba'nın halka arzıyla bir iyimserlik havası söz konusu olsa da önceki günkü sert ve hızlı yükselişin ardından S&P500 endeksi %0,05 ekside, Dow Jones ise %0,08 artıda kapandı.
-Çin politikası değişmeyecek.. Çin Maliye Bakanı, büyümenin aşağı yönlü baskılarla karşı karşıya olduğunu belirtmekle beraber zayıf gelen verilere rağmen Çin’in ekonomi politikasını değiştirmeyeceğini belirtti. Bu açıklama, geçen hafta bankalara sağlanacak likiditeye dair haberler sonrası, güçlü teşvik politikasına dair beklentilerin kayda değer şekilde düşmesine neden olmuş durumda. Ayrıca Çin’in daha yavaş büyümeyi tolere edeceği spekülasyonu da yükseliyor..
-“ECB ek teşviklere gerek duymayabilir”.. ECB Yönetim Kurulu Üyesi Visco, bu zamana dek banka tarafından alınan önlemlerle euronun aşağı gelmesi sonrası ECB’nin yeni teşviklere ihtiyacı olmayabileceğini söyledi.
-İspanya’da referandum alarmı.. Katalonya Özerk Yönetim Parlamentosu 9 Kasım'daki bağımsızlık yanlısı referandum için yerel yasayı kabul etti. Hükümetin, yasanın Katalonya'ya yönelik bir dizi sert önlemler alması bekleniyor.
-S&P'den Güney Kore'ye iyi haber.. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Güney Kore'nin A+ olan kredi notunu teyit ederken, büyümede sergilediği güçlü performansı gerekçe göstererek notun görünümünü pozitif izlemeye aldı.
-İskoçya Özerk Yönetimi'nde istifa.. BloombergHT'nin haberine göre referandum yenilgisinin ardından Özerk Yönetim'in Başbakanı ve İskoç Ulusal Partisi lideri Alex Salmond istifa etti. Parti 13-15 Kasım’da kongreye gidecek.
-Fransa'da hareketli protesto.. TheLira'nın haberine göre Fransa'nın Brittany bölgesinde çiftçiler hayat standartlarındaki düşüşü protesto etmek için düzenledikleri gösterilerde vergi ve sigorta ofislerini ateşe verdi.
-Rusya ve İran'dan ortak hamleler.. Rusya ve İran ortak banka kuracak. İran İhracatçılar Birliği Başkanı'nın açıklamasına göre Rusya'ya ihraç edilecek ürünlerin gelirlerinin havalesini kolaylaştırmak için 2 ülke böyle bir adım atıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)