E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
19 Eylül 2014 - 08:58 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-ABD borsaları rekordan kapandı.. FED faiz kararının ardından işsizlik başvurularının da beklentiden düşük gelmesi ile ülke ekonomisinde toparlanma işaretlerinden destek bulan ABD borsalarında rekor seviyelerden kapanışlar görüldü. Gösterge S&P500 endeksi günü yüzde 0,49 primle 2.011 puandan tamamladı.
-İskoçya “hayır” dedi.. İskoçya referandumunda oy kullanım işlemleri tamamlandıktan sonra alınan sonuçlara göre, Birleşik Krallık’tan ayrılmak istemeyenler yani hayır oyu kullananlar referandumu önde bitirdi. Sonuçların gelmeye başlaması ile sterlinde bir değer kazancının öncülük ettiği küresel çapta bir rahatlamadan bahsetmek mümkün..
-ECB ilk hedefli refinansman operasyonunu (TLTRO) gerçekleştirdi.. ECB, dün gerçekleştirdiği ilk Hedefli Uzun Vadeli Refinansman Operasyonu (TLTRO) ile Avrupa bankalarına toplam 82,62 milyar euro verdi. 1463 gün vadeli TLTRO'da faiz oranı yüzde 0,15 oldu. TLTRO operasyonuna 255 banka teklif verdi. Bloomberg anketine göre beklenti 150 milyar Euro civarı teklif gelmesi yönündeydi. Beklentinin altında kalan tekliflere karşın ECB Başkan Yardımcısı Constancio, TLTRO’ların ECB bilançosunu genişletmeye varlık alımlarından daha çok katkı yapmasını bekliyor.
-Alibaba’nın halka arzı bugün.. Dünyanın büyük e-ticaret şirketlerinden Alibaba, NYSE’de halka arz edilecek, halka arz fiyat aralığı, 66- 68 dolar, halka arzın hacminin 25 milyar doları aşabileceği belirtiliyor. - BloombergHT
-çin’e hedef küçültme çağrısı.. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, dünyanın en büyük ekonomisi Çin’e mali istikrara zarar verdiği gerekçesi ile büyüme hedeflerini küçültme çağrısında bulundu.
-IŞİD’le Suriye’de de mücadele planı.. Radikal’in haberine göre ABD Savunma Bakanı Hagel, Suriye'deki IŞİD hedeflerine saldırı düzenlemeye yönelik bir planı onayladıklarını ve planın Başkan Obama'ya sunulduğunu bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)