E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
18 Eylül 2014 - 09:14 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-FED FOMC kararı açıklandı.. Dün TSİ 21.00 itibariyle FED Açık Piyasa Komitesi kararını açıkladı. Faizler beklenildiği gibi değişmezken komite, aylık tahvil alımını 10 milyar dolar daha azaltarak 15 milyar dolar seviyesine düşürdü. Tahvil alım programı Ekim ayında sona erecek. Açıklamada merak edilen faizlerin “kayda değer bir süre daha” düşük kalacağı ifadesi korunurken enflasyonun hedefin altında olduğu ve ekonominin makul hızda büyüdüğü belirtildi.
-FED projeksiyonlarını açıkladı.. Yılda 4 kez açıklanan tahminlerin 3.seti ilan edildi. Buna göre FED, 2014 büyüme tahminini %2,1-2,3 bandından %2,0-2,2’ye indirdi, enflasyon tahminini ise %1,5-1,7 olarak sabit bıraktı. İşsizlik oranı tahmini ise %6,0-6,1 bandından %5,9-6,0’a aşağı yönlü revize edildi. Daha önemli olan ise faiz tahminleri; buna göre FED, faiz tahminini 2015 yılı sonu için 1,125’ten 1.375’e yükseltirken 2017 yılı sonunda ise yüzde 3.75 olacağını belirtti.
-Dolar endeksi 4 yılın zirvesinde.. FED’in kayda değer ifadesini koruması ve Yellen’ın hala işgücü piyasasında atıl kapasiteden bahsetmesine rağmen faiz tahminlerinin yükseltilmesiyle dolar endeksi 4 yılın zirvesine yükseldi.
-Bugün İskoçya’da referandum var.. Bugün yapılacak referandumda 4,3 milyon seçmen “İskoçya bağımsız bir ülke olmalı mı?” sorusuna yanıt verecek. İskoçya’nın bağımsızlığından yana olanların anketlerde öne geçmesi geçtiğimiz hafta endişelerin yükselmesine neden olmuştu. Dün itibariyle yapılan son anketlere göre Birleşik Krallık’ta kalmaktan yana olanlar, İskoçya’nın bağımsızlığından yana olanlardan az farkla önde bulunuyor.
-Çin büyüme için atağa kalkıyor.. Çin’in bankalara sağlayacağı likidite imkanı sonrası dün Çin başbakanı daha fazla şirket için vergileri düşüreceklerini ve bankaların küçük şirketlere daha fazla kredi vermesini desteklediklerini söyledi.
-Çin’de konut fiyatlarında düşüş sürüyor.. BloombergHT’nin haberine göre Ağustos’ta Çin’de yeni konut fiyatları, sıkı kredi koşullarının talebi azaltması izlenen şehirlerin ikisi haricinde düştü.
-Ukrayna’da ateşkese rağmen hareketlilik başlayabilir.. Basında yer alan haberlere göre Ukrayna Başbakanı ateşkes ortamına rağmen Savunma Bakanlığı’na ayrılıkçılar ile savaşa tam hazır olunması talimatı verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)