E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
16 Eylül 2014 - 08:58 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-ABD borsalarında karışık seyir.. Bir yandan FED toplantısı beklenirken bir yandan da Çin’in ardından ABD’de de sanayi üretiminin beklentileri kaçırması sonrası ABD borsalarında satışlar görüldü, gün kapanışında ise gösterge S&P500 yüzde 0,07 ekside, Dow Jones ise yüzde 0,26 artıdaydı..
-ABD’de sanayi üretimi geriledi.. Dün açıklanan verilere göre ABD’de Ağustos ayında yüzde 0,3 artış göstermesi beklenen sanayi üretimi yüzde 0,1 geri çekildi. Geri çekilmede otomotiv üretiminde hız kaybı etkili oldu..
-Çin’den olumsuz sinyaller devam ediyor.. Büyüme endişelerini artıran veriler arka arkaya gelirken Çin’de doğrudan yatırımların da 4 yılın düşüğünde gerçekleştiği açıklandı. Ağustos ayında yabancıların Çin’e doğrudan yatırımları yıllık bazda yüzde 14 geriledi ve 7,2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.
-OECD gelişmiş ekonomiler için tahmin düşürdü.. OECD dün gelişmiş ülke ekonomileri için büyüme tahminlerini, Euro bölgesinde düşük enflasyon süreci ve jeopolitik riskler nedeniyle düşürdü. ABD’nin büyüme tahmini %2,6’dan %2,1’e, Euro bölgesinin tahmini ise %1,2’den %0,8’e aşağı yönlü revize edildi.
-Ukrayna ateşkesi risk altında olabilir.. BloombergHT’nin haberine göre AGİT gözlem ekibi, ateşkes ilan edilen Ukrayna'nın doğusunda çatışmanın ortasında kaldı. AGİT yöneticilerinden Alexander Huk, “Son 48 saatte Minsk Protokolü'ne uymayan durumları da rapor ediyoruz. Bu raporları protokole imza atan taraflara da iletiyoruz." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)