E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
12 Eylül 2014 - 08:55 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-ABD borsaları karışık bir kapanış yaptı.. Faizlerin erken yükseltilebileceği endişeleri, petrol üretim rakamlarının iyimserliği ve jeopolitik riskler arasında S&P500 %0,09 değer kazandı, Dow Jones ise %0,12 değer kaybetti.
-Rusya’ya yaptırımlar ağırlaştırılıyor.. Dün AB, savunma ve enerji şirketlerini kapsayacak şekilde Rusya’ya yaptırımları ağırlaştırma kararı verdi. AB sonrası ABD’den de benzer hamle geldi, Obama Rusya'nın mali, enerji ve savunma sektörlerine yönelik yaptırımların genişletileceğini söyledi.
-Çin’de krediler beklentiyi kaçırdı.. Dünyanın en büyük 2.ekonomisinde en geniş kapsamlı yeni krediler, Ağustos ayında, 957.4 milyar yuan olarak gerçekleşti, beklenti 1.135 trilyon yuan seviyesindeydi. Veri, Çin’de büyüme hedefine ulaşmada zorluklar yaşanacağı spekülasyonlarına destek verir nitelikte..
-IŞİD’e doğrudan eyleme geçilebilir.. BloombergHT’nin haberine göre Üst düzey Pentagon yetkilisi, "ABD ordusu Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı doğrudan eyleme geçmeye hazır" açıklamasında bulundu. BBC Türkçe’nin haberine göre ise 10 Arap ülkesi, IŞİD'e karşı mücadele planı kapsamında ABD'yle birlikte hareket edeceklerini duyururken Türkiye toplantıda temsil edildi ancak ortak bildiriye imza atmadığı bildirildi.
-G.Kore faizleri değiştirmedi.. G.Kore Merkez Bankası beklentiyle uyumlu olarak faiz oranını yüzde 2,25 seviyesinde sabit bıraktı. MB, geçen ayki faiz indirimi ve teşviklerin ekonomideki yansımalarını görmek istiyor..
-ABD’de bütçe açığı 6 yılın en düşük seviyesinde.. ABD’de bütçe açığı Ağustos ayında yıllık %13 azalışla 128,7 milyar dolar oldu, 584 milyar dolar olan toplam bütçe açığı ise son 6 yılın en düşüğünde..
-BOJ’dan genişleme yok.. BOJ Başkanı Kuroda, fiyat artışlarının bu hızında yeni teşviklere gerek olmadığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)