E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
01 Eylül 2014 - 08:57 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları Ağustos’u yükselişle tamamladı.. Merkez bankalarından risk iştahını destekleyecek adımların beklentilerinin yükseldiği Ağustos ayında ABD borsaları aylık kazanca ilerledi, S&P500’ün aylık kazancı %3,5’i aştı. Ayın son işlem gününde ise devam eden Ukrayna stresine rağmen S&P500 endeksi yüzde 0,33 primle 2.003 puandan, Dow Jones ise %0,11 primle 17.098 puandan kapandı.
 Çin’de PMI beklentilerin altında.. Çin’de imalat sanayinde PMI Ağustos ayında Temmuz’daki 51,7 seviyesinden 51,1’e geriledi. 50’nin üzerinde genişleme anlamına gelse de verinin geri çekilmeye devam etmesi hükümetin teşvikleri artırabileceği beklentisini uyarmış durumda. Bu da bu sabah Çin hisselerini 1 haftalık sürenin zirvesine taşımış durumda. Yendeki değer kayıplarından destek bulan Japonya borsası da Asya tarafını hafta başında iyimser tutuyor..
 AB’nin yeni yaptırımları hazır.. NATO'nun Rus askerlerinin Ukrayna sınırında operasyona dahil olduğuna dair delillere ulaştığını açıklamasıyla tansiyon artıyor. AB Zirvesi’nden Rusya yeni yaptırımlar kararı çıktı. Merkel’in enerji ve finans alanlarını kapsayacağını söylediği yaptırımlar, Rusya’nın bir hafta içinde tavrı değişmez ise, devreye alınacak.
 ABD’de kapsamlı işbirliği çağrısı.. Haftasonu Türkmenlerin yaşadığı Emirli kasabasını IŞİD işgalinden kurtarmak için operasyon başlatan ABD’nin Dışişleri Bakanı Kerry, sorunun çözümü için ABD’nin hava operasyonlarının yetmeyebileceğini, uluslar arası koalisyona ihtiyaç olduğunu söyledi.
 Euro bölgesi’nde TÜFE açıklandı.. Cuma günü Euro bölgesinde TÜFE açıklandı, Temmuz’daki 0.4’lük yükselişin ardından Ağustos ayında ise beklenti dahilinde yıllık bazda yüzde 0.3 artış kaydederken işsizlik oranı ise yüzde 11.5 ile sabit kaldı.
 Rusya’ya tepkiler artıyor.. İngiltere’nin Rusya’yı uluslar arası finans sisteminde önemli bir yeri olan ve bankalar arası ödemelerde kullanılan SWIFT sisteminden çıkarmak için talepte bulunacağı bildirildi. Ayrıca haftasonu Rus ayrılıkçıların bir Ukrayna savaş uçağını düşürdüğü haberleri basında yer aldı.
 Rusya 2.yardım konvoyunu göndermeye hazırlanıyor.. Gerilen Ukrayna-Rusya ilişkilerine rağmen Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’ya ikinci yardım konvoyunu göndereceklerini ancak bu kez demiryolunu kullanacaklarını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)