E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
29 Ağustos 2014 - 09:12 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları da Ukrayna gerilimi etkisinde.. Ukrayna’da tansiyonun yeniden yükselmesi Avrupa borsalarının yanında ABD’ye de daha sınırlı olmakla beraber satış getirdi. S&P500 endeksi %0,17 düşüşle 1,996 puandan kapandı.
 Obama ulusal güvenlik konseyini topladı.. Dün ABD Başkanı Obama, IŞİD militanlarının yarattıkları tehdidi, Irak ve Suriye'deki durumu görüşmek üzere ulusal güvenlik konseyi ile toplandı. Düzenlenen basın toplantısında Obama, Suriye’ye operasyon sorularına yönelik olarak ise şuan odak noktasının Irak sahası olduğunu ancak insani yardım sağlama fırsatları olursa Kongre’yle bunu değerlendireceklerini belirtti.
 ABD’de büyüme beklentilerin üzerinde.. Dün ABD’de 2.çeyrek 2.tahmin GSYH verisi yüzde 4,0 düzeyindeki beklentiye karşılık yüzde 4,2 ile beklentilerin üzerinde bir ekonomik performansa işaret etti. Tüketici harcamaları da 2.çeyrekte beklentinin üzerinde %2,5 artış kaydetmiş görünüyor.
 Ukrayna stresi yeniden yükseldi.. Dün öğlen saatlerinde Ukrayna’dan gelen açıklamalarla jeopolitik tansiyonun yeniden yükseldiğine şahit olduk. Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, "Donetsk bölgesindeki durumun ağırlaşması ve Rusya birliklerinin Ukrayna'ya girmesi nedeniyle Türkiye’ye yapacağım resmi ziyareti iptal etme kararı aldım" açıklamasında bulunurken Ukrayna'nın AB büyükelçisi de Rusya'nın Ukrayna'yı işgale yönelik harekata başladığını söyledi. Haberlerle ruble dolar karşısında Mart'tan bu yana en düşük seviyeye geriledi. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantı kararı aldı.
 Japonya’da sanayi üretimi beklentiyi kaçırdı, enflasyon beklentide.. Japonya’da sanayi üretimi Haziran’da %0,2 arttı. (beklenti : %1,0) Enflasyon tarafında ise TÜFE %3,4, taze gıda hariç TÜFE %3,3 ile beklentiler paralelinde.. Yine de TÜFE’de %3,6’dan bir yavaşlama var. Veriler, satış vergisi sonrası hala ekonomide zayıflıkların sürdüğüne işaret ediyor.
 Rusya’ya yaptırımlar artırılacak.. ABD Başkanı Obama, Ukrayna ile Rusya arası sorunlarda askeri bir müdahelede bulunmayacaklarını söyledi. Ayrıca "Rusya'nın Ukrayna içlerine devem eden istilası, Rusya için sadece daha fazla bedel ve sonuçlar getirecektir" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)