E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
28 Ağustos 2014 - 09:04 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları yatay kapandı.. Dün ABD’de veri akışı yokluğunda, önceki günkü rekorların ardından borsalar yatay seyretti ve kapanış da bu şekilde gerçekleşti. S&P500 değişim göstermeden 2.günde de 2bin puan üzerinde kapandı.
 ABD bütçe ofisi tahminlerini açıkladı.. ABD Bütçe Ofisi 2014 bütçe açığı tahminini 492 milyar dolardan 506 milyar dolara yükseltirken yıl sonu işsizlik tahminini %6,2, yılın son çeyreği büyüme tahminini de %1,5 olarak açıkladı. Ofis, ABD ekonomisinin bu yıl daha yavaş, gelecek yıllarda ise daha ivmeli bir büyüme performansı göstermesini bekliyor.
 Yaptırımlar sürerse Rusya yanıt vermeye devam edecek.. BloombergHT’nin haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarının sürmesi halinde bu yaptırımlara uygun karşılığı vereceklerini, ancak yine de bunu tercih etmediklerini ve Batı ile çatışma istemediklerini kaydetti.
 Draghi yanlış mı anlaşıldı? Dün Reuters’da bir ECB kaynağına dayanılarak verilen haberde ECB’nin 4 Eylül toplantısında deflasyon riski oluşmadıkça teşvikleri artırmayacağının belirtilmesi ile Euro dün dolar karşısında değer kazandı. Jackson Hole sonrası Eylül toplantısından beklentiler artmıştı. Draghi’nin açıklamaları ile varlık alım beklentileri yükselmişken bu haberle Cuma günkü Euro Bölgesi TÜFE verisi daha da önem kazanmış durumda.
 ABD, IŞİD’i vurmaya devam ediyor.. Cihan Haber Ajansı’na göre ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Musul Barajı ve Erbil civarındaki IŞİD militanlarına yönelik yeni hava saldırısı düzenlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)