E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
27 Ağustos 2014 - 08:54 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 S&P500 2 bin puan üzerinde kapandı.. ABD’de olumlu hava dün de devam etti. Veri akışının da desteğini arkasına alan borsalarda değer kazançları sürerken gösterge S&P500 endeksi %0,11 primle 2,000 puandan kapanarak bir rekor kırdı, önceki gün de 2 bin puanı denemiş ancak üzerinde kapanamamıştı. Dow Jones ise %0,17 primli..
 Rusya makro tahminlerini güncelledi.. Rusya kendisine uygulanan yaptırımlar ve bunlara verdiği karşılıklar nedeniyle 2014 yılı enflasyon tahminini %6,5’ten %7,2’ye yükseltirken 2014 yılı büyüme tahminini sabit bıraktı. Buna karşılık 2015 büyüme beklentisi %2 seviyesinden %1’e aşağı yönlü revize edildi.
 İsrail-Filistin arasında uzun süreli ateşkes… Mısır Devlet Televizyonu’nun haberine göre Hamas ile İsrail devleti arasında uzun süreli ateşkes için uzlaşmaya varıldı. Mısır’ın aracılığıyla üzerinde uzlaşılan ateşkes bugün başlayacak, Filistin Devlet Başkanı Abbas da kalıcı ateşkesi kabul ettiklerini duyurdu.
 Somut adım yok ama Putin’e göre olumlu.. Dün Ukrayna ve Rusya devlet başkanları Belarus’ta biraraya geldi. 2 saat kadar sürdüğü bildirilen yüz yüze görüşmelerden herhangi bir adım gelmezken Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)