E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
20 Ağustos 2014 - 08:58 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları yükselişe devam etti.. Dün açıklanan çekirdek enflasyon verisinin beklentileri hafifçe ıskalaması sonrasında FED’in para politikalarını sıkıştıracak bir fiyat baskısı olmadığı spekülasyonlarıyla gösterge S&P500 endeksi %0,50, Dow Jones endeksi de %0,48 değer kazancıyla günü tamamladı.
 ABD’de TÜFE açıklandı.. ABD'de Temmuz TÜFE aylık olarak beklentiye paralel %0,1 arttı. Çekirdek TÜFE'de ise %0,1 artış ile %0,2'lik beklentinin kaçırıldığını görüyoruz. Yıllık bazda ise ABD TÜFE %2, çekirdek TÜFE ise %1,9 artış kaydetti.
 Gazze gerilimi yeniden yükseliyor, müzakereler askıda.. Dün İsrail’den Gazze’den roket atıldığı açıklamalarının gelmesi sonrası İsrail’in Mısır’daki müzakerecilerini geri çağırdığı haberleri Reuters’da geçti. İsrail Ordusu’nun roket saldırısı sonrası Gazze’ye yeniden saldırılar düzenlemeye başladığı belirtiliyor. – Habertürk
 Ukrayna-Rusya görüşmeleri devam edecek.. Bu hafta Berlin’de dışişleri bakanları seviyesindeki çözüm zirvesinin ardından Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun 26 Ağustos'ta biraraya geleceği bildirildi.
 Japonya’da ihracat beklentinin üzerinde.. 2 aylık düşüşün ardından Japonya’da ihracat Temmuz ayında yıllık bazda %3,9’luk artışla beklentilerin üzerine çıktı. Beklentiler %3,8’lik bir artışa işaret ediyordu. İthalat ise %2,3 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)