E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
19 Ağustos 2014 - 08:51 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

ABD borsaları günü artıda tamamladı.. Dün Ukrayna-Rusya geriliminin düşürülmesi çabaları, Nasdaq’da hızlı bir yükseliş, değer kazanan teknoloji hisselerinin desteği ve Yellen’dan Jackson Hole sunumunda güvercin bir ton beklenmesinin dolar endeksini zayıflatmasından destek bulan ABD hisseleri değer kazandı. Gösterge S&P500 endeksi 
%0,85, Dow Jones Industrials ise %1,06 değer kazancıyla günü tamamladı.
Rusya-Ukrayna görüşmeleri risk iştahını destekledi.. Cuma günü Ukrayna’nın Rus konvoyunu vurduğu haberleriyle sert düşüşlerin ardından dün Rusya ve Ukrayna'nın görüşmelere başlaması piyasaları “risk-on” moduna geçirdi. Rusya Dışişleri Bakanı, Almanya Dışişleri Bakanı, Fransa Dışişleri Bakanı ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Berlin’de Ukrayna krizinin çözümünü görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşmeler piyasalarda şimdilik bir rahatlama yaratmış görünüyor..
Pentagon’dan hava saldırısı açıklaması.. BloombergHT’nin haberine göre Pentagon son 72 saatlik zaman dilimi içinde belirlenmiş IŞİD hedeflerine yönelik toplam 35 hava saldırısı gerçekleştirildiğini ve bu hava saldırıları neticesinde IŞİD’e ait 90 civarında hedefin yok edildiğini açıkladı. Başkan Obama da Musul barajının yeniden Irak kontrolüne geçtiğini ve 
bunun önemli bir adım olduğunu, ABD’nin Irak’taki misyonunun devam edeceğini kaydetti.
Gazze’de ateşkes uzatıldı mı? İsrail Haaretz gazetesine göre Kahire'de bir araya gelen İsrail ve Hamas yetkilileri ateşkesi uzatmaya karar verdi. Önemli konuları daha sonra müzakere edecekler. Henüz haber iki taraftan da doğrulanmadığı için resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.
Avustralya faizleri sabit tutacak.. Avustralya Merkez Bankası RBS, 5 Ağustos toplantısının tutanaklarında ekonomik görünümün belirsiz kalmaya devam ettiğini ve bu nedenle de faiz oranlarını sabit tutacaklarını açıkladı.
Kongre’nin FED’den bir talebi var.. TheLira’da yer alan bir habere göre ABD Kongresi üyeleri, Merkez Bankası FED’den 2007-2009 küresel finansal kriz döneminde başlattığı kriz kredi programını sınırlandırmasını istiyorlar.
Japonya’da öncü göstergeler yukarı revize edildi.. Japonya’da Haziran ayı öncü göstergeler endeksi 105,5 seviyesinden 105,9 seviyesine yukarı yönlü güncellendi. Jeopolitik risklerin yatışmasının küresel piyasalardaki olumlu etkisiyle de Topix endeksi 7.güne taşıdığı yükselişle Çin haricinde Asya borsalarında yükselişlere öncülük ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)