E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
25 Temmuz 2014 - 08:50 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları dalgalı seyretti, S&P rekor tazeledi.. Amazon.com, Caterpillar gibi şirketlerin baskısı ile Dow Jones endeksi %0,02 sınırlı düşüşle kapanırken S&P500 endeksi ise öncü PMI’lar ve Facebook hisselerindeki rallinin desteği ile %0,05 değer kazancı ile 1.987,98 puandan kapanarak rekorunu tazeledi. Bu sabah ABD vadelileri hafif ekside..
 Ukrayna başbakanı istifa etti.. BloombergHT’nin haberine göre Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, “koalisyonun dağılmasıyla Ukrayna radasının önemli kararları alamaz duruma geldiği” gerekçesi ile istifasını açıkladı.
 İsrail operasyonlara devam edecek.. İsrail Başbakanı Netanyahu "İsrail vatandaşlarını korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını" ve Gazze’ye yönelik askeri operasyonların devam edeceğini açıkladı.
 IMF küresel büyüme tahminini düşürdü.. Uluslararası Para Fonu Çin ve ABD’deki yavaşlamayı gerekçe göstererek 2014 yılı için global büyüme tahminini %3,7’den %3,4’e düşürdü. Benzer şekilde gelişen piyasalar için büyüme tahmini 2014 yılı için aşağı yönlü revize edilerek %4,9’dan %4,6’ya, gelişmiş ülkeler için de %2,2’den %1,8’e indirildi.
 Japonya’da enflasyon beklentiler dahilinde yavaşladı.. Japonya’da Haziran’da taze gıda hariç TÜFE yıllık bazda %3,3 ile beklentilere paralel bir tablo ortaya koydu ancak Mayıs’ta olduğu gibi Haziran’da da yavaşladı. (önceki %3,4)
 Euro bölgesi imalat sanayinden genişleme sinyali.. Euro bölgesi’nde Temmuz ayında öncü imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi 51,9 ile beklentilerin üzerinde geldi. (beklenti : 51,7). Haziran ayında 51,8 seviyesinde olan verinin sınırlı da olsa yükselmesi bölge ekonomisinde imalat sanayi açısından ivmelenerek devam eden bir genişleme sinyali..
 Altın yeniden 1,300 doların altında.. Spot altın ons fiyatı hem ABD ekonomisinde verilerin toparlanma sinyallerini desteklemesi hem de doların güç kazanmaya devam ederek güvenli liman arayışları tarafında altının yerini zayıflatmasıyla 1,287 dolara dek geriledi. 1,290$’ın kırılması halinde 1,270 $’a dek gevşeme izlenebilir.
 Espirito Santo gündemi devam ediyor.. Önceki haftalarda ödemelerini yapamayan Banco Espirito Santo’nun ardından Esprito Santo Financial Group ve aile şirketi Rioforte’nin kreditörlere karşı koruma başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)