E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
24 Temmuz 2014 - 08:51 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 S&P ve Nasdaq rekorlara devam etti.. Küresel çapta devam eden iyimser havanın yanında Apple hisselerinin olumlu bilanço sonrası 2012’den bu yana en yüksek seviyesini test etmesi, sağlık hisselerinin de rallisinin desteği ile S&P500 %0,18 primle ve 1,987 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesinde günü tamamladı. Nasdaq da 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesindeyken Boeing finansallarının da etkisiyle Dow Jones Industrials ise %0,16 ekside kapandı.
 Çin’de HSBC PMI 18 ayın zirvesinde.. HSBC verisine göre Çin’de Temmuz’da imalat sektörü öncü PMI 52,0 seviyesinde açıklanarak hem sektörde büyümenin ivmelendiğini gösterdi hem de 18 ayın zirvesine çıktı. (beklenti : 51,0)
 Japonya’da dış ticaret açığı beklentiyi aştı.. İhracatın 5,9 trilyon yen ile beklenmedik şekilde gerilemesi ve 6,5 trilyonluk beklentiyi kaçırması ile Japonya’da Haziran’da ticaret açığı 822 MLR yen ile 643 MLR’lık beklentiyi aştı.
 Güney Kore’de GSYH beklentinin altında.. G.Kore’de 2.çeyrekte GSYH’nın %0,7’lik beklentiye karşılık %0,6 olarak açıklanması ile tüketimi canlandırmak için 11,4 milyar dolarlık teşvik paketi açıklandı.
 IMF ABD için büyüme tahminini aşağı çekti.. Uluslararası Para Fonu IMF, dünyanın en büyük ekonomisi ABD için 2014 yılı büyüme tahminini %1,7 olarak duyurdu ki önceki tahminde beklentisi %2,0 seviyesindeydi. Olumlu görünüme rağmen hala durgunluk olduğu ve işgücü piyasasının toparlanma sürecini uzattığı bildirildi.
 İngiltere faizleri kademeli artıracak.. BloombergHT’nin haberine göre BOE Başkanı Carney, “Faiz oranları yükselmeye başladığında, kademeli ve limitli olacak. Ekonominin karşılaştığı dalgalanmaların hafiflemesi için zaman lazım” dedi.
 Euro bölgesinde kamu açığı yükseldi.. Kamu gelirlerinin geri çekilmesi buna karşın kamu harcamalarının GSYH’ya oranının değişmemesi üzerine 2014 yılı ilk çeyreğinde kamu açığı/GSYH oranı %2,6’dan %2,7’ye yükseldi.
 Ukrayna’da 2 savaş uçağı düşürüldü.. BloombergHT’nin haberine göre Rusya yanlısı ayrılıkçıların Ukrayna’nın doğusunda iki savaş uçağını düşürdüğü bildirildi. Dün akşam TSİ 17.00 civarında gelen bu haberlerin ardından jeopolitik tansiyonun ne şekilde gelişeceğini izlemeye devam etmek gerekiyor.
 AB Komisyonu Rusya’ya yaptırımları görüşecek.. Önceki gün Brüksel’de AB Dışişleri Bakanları toplantısında ABD’nin adımlarını destekleyecek şekilde Rusya’ya ek yaptırım paketi üzerinde anlaşıldığını bildirilmesinin ardından bugün AB Komisyonu’nun Rusya’ya ek yaptırım paketini görüşmesi bekleniyor..

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)