E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
22 Temmuz 2014 - 08:52 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor

 ABD borsaları düşüşle kapandı… Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağı sonrası Batı ve Rusya arasında artan gerilimin ve Putin’in güvenlik konseyini toplama hazırlığında olduğu haberlerinin moral bozukluğu ile Avrupa’nın ardından ABD borsaları da düşüşle açılmıştı. ABD Başkanı Obama’nın Rusya Devlet Başkanı Putin’e diplomatik çözüm önerileri çağrısının tansiyonu bir miktar yatıştırması ile kayıpların bir kısmı eritildi, S&P500 endeksi %0,23 düşüşle kapandı.
 Obama’dan diplomatik çözüm çağrısı.. ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Ukrayna’daki Rus yanlısı ayrılıkçıları düşürülen Malezya uçağına ilişkin soruşturmada iş birliği yapmaya zorlama çağrısı yaptı. Ukrayna’da diplomatik bir çözümü tercih ettiğini belirten Obama, Rusya’nın ayrılıkçıları desteklemeye devam etmesi halinde karşılaşacağı bedellerin daha da artacağı konusunda uyardı.
 Kerry Kahire’de.. WSJ’nin haberine göre ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Gazze konusunda diplomatik girişimlerde bulunmak üzere Kahire’ye ulaştığı bildirildi. Gelişmeler ve diplomatik çözüm sinyalleri takip edilecek..
 Endonezya’da seçim sonuçları açıklanacak… Endonezya’da başkanlık seçimlerinin sonuçları bugün bekleniyor. Hatırlanacağı gibi resmi olmayan sonuçlara göre Jakarta valisi Widodo’nun kazandığını göstermiş ve geçtiğimiz haftalarda bu sonuçlar ilk açıklandığında gelişen piyasalarda Endonezya öncülüğünde iyimser bir havaya neden olmuştu.
 İran’a uygulanan yaptırımlar hafifletiliyor.. BloombergHT’nin haberine göre; 5+1 ülkeleri ile İran arasındaki görüşmelerde sağlanan uzlaşı sonrası İran'a yaptırımları hafifleten Avrupa Birliği, bu kararının geçerlilik süresini 24 Kasım'a dek genişletti. Geçici uzlaşı ile hafifletilen yaptırımlar için kalıcı çözüm arayışları da devam ediyor.
 Japonya’da Mali Konsey toplantısı düzenledi.. Toplantı sonrası açıklama yapan Ekonomi Bakanı Amari, BOJ Başkanı Kuroda’nın Japonya'nın hala %2 enflasyon hedefine ulaşmada yarı yolda olduğunu ve risk faktörleri ekonomide hedefleri değiştirmeye başlarsa para politikasında ayarlamaya gitmekten çekinmeyeceklerini söylediğini bildirdi.
 Çin’de öncü göstergeler yükseliyor.. CB verilerine göre dünyanın en büyük 2.ekonomisinde öncü göstergeler endeksi Mayıs’taki 290,3 seviyesinden Haziran’da 294,0 düzeyine yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)