E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
21 Temmuz 2014 - 08:51 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor

 ABD borsaları Google ile yükseldi.. Nisan ayından bu yana en büyük düşüşü gösteren S&P500 endeksinde tepki alımları ve bunun yanında da beklentileri aşan kar açıklayan Google'ın yükselişi ile ABD hisseleri Cuma günü değer kazandı. S&P500 endeksi günü %1,03 primle, Dow Jones endeksi ise %0,73 primle tamamladı. 
 ABD’den önemli Gazze açıklaması.. Haftasonu da İsrail’in Gazze’ye müdahelesi devam ederken dün akşam saatlerinde ABD’den önemli açıklamalar geldi. ABD Başkanı Obama, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin bir ateşkes üzerinde çalışmak üzere yakında Kahire'ye gideceğini bildirdi. 
 İran ile nükleer müzakerelerde ek süre verildi.. İran ile P5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerin 24 Kasım 2014 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi. 
 Rusya’ya tepkiler artıyor.. ABD Başkanı Obama düşen uçakla ilgili Rusya’nın silah desteği olmadan ayrılıkçıların bunu yapmasının mümkün olmadığını ve Rusya’ya yaptırımların artabileceğini söylerken Avustralya'nın da Rusya bağımsız bir soruşturma açılmasına yardım etmez ise, Kasım’daki G20'ye katılmaktan men etmekle tehdit ettiği bildirildi. 
 Yunanistan hala bir şüphe.. Geçen Bulgaristan'daki banka krizi sonrası Portekiz'in gündeme gelmesi ile Avrupa bankacılık sistemine ilişkin artan kaygılar Yunanistan ile devam edebilir. Bloomberg tarafından yapılan ankete göre borçlanma piyasalarına geri dönen Yunanistan'ın ek kredi ihtiyaçlarının devam edeceği bekleniyor. Kurtarma programından çıkılması Yunanistan'a dair endişeleri yatıştırmamış görünüyor. 
 Banco Espirito Santo kreditör korumasına başvurdu.. Portekiz bankası, vadesi gelen tahvillerini karşılamak için kontrollü yönetim altına girmek için başvuru yaptı. Portekiz Merkez Bankası’nın Espirito Santo'ya yatırımla ilgilenen İspanya'nın en büyük bankası Banco Santander'ın aralarında olduğu bankalarla temasa geçtiğini bildirildi. 
 Fitch Ratings Almanya'nın kredi notunu teyit etti.. Fitch Ratings, kamu borcu/GSYH oranının düşmesini gerekçe göstererek Almanya'nın "AAA" olan kredi notunu teyit etti ve notun görünümünü durağan olarak tutmayı sürdürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)