E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
14 Temmuz 2014 - 08:51 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor

 ABD borsaları günü artıda kapasa da tahviller Portekiz kaygılarını yansıtıyor.. Geçen hafta Portekiz gerginliği ile değer kaybeden ABD borsaları Cuma gününü artıda tamamladı, gösterge endeks S&P %0,15 değer kazanırken güvenli liman arayışlarının yükselmesiyle ABD 10 yıllık tahvil faizleri düşmeye devam etti ve son 5 haftanın en düşük seviyesini gördü.
 Portekiz Başbakanı ve MB Başkanı’ndan açıklamalar.. Portekiz Başbakanı ve MB Başkanı da bankanın hakim hissedarı aile ile olan sorunların finansal sistemin istikrarını tehdit etmeyeceği konusunda yatırımcılara güvence verdiler. Bu açıklamalarla Stoxx Europe 600 endeksi Cuma gününü %0,2 primle kapatsa da haftalık bazda %3,2 değer kaybetti.
 Ek teşviklere gerek yok.. ECB Yönetim Kurulu Üyesi Nowotny, ECB'nin son açıkladığı destekleme paketinin şimdilik yeterli ve piyasalar üzerinde de etkili olduğunu, ek tedbirlere geçmek konusunda bir aciliyet görmediğini söyledi.
 S&P, Almanya'nın kredi notunu teyit etti.. S&P, Almanya'nın "AAA" olan kredi notunu teyit ederken notun görünümünü de durağada tuttu. Kuruluş, Almanya'nın ekonomik ve finansal şoklara dayanıklılığına ve ekonomisinin rekabet gücüne dikkat çekerken Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi için bu yıl %1,8 büyüme tahmininde bulundu.
 ABD'de bütçe açığı son 6 yılın düşüğünde..Dünyanın en büyük ekonomisinde bütçe açığı Haziran itibarıyla 365.9 milyar dolar seviyesine geriledi. Bu rakam 2008 yılından bu yana en düşük seviye. Tüketiciler ve işletmelerin vergi ödemelerinin artması ile düşük bütçe açığının nedeni de ekonomideki toparlanma sinyallerine destek verir cinsten.
 Portekiz'de yeniden yapılandırma planı bekleniyor.. Banco Espirito'nun kayıpları değerlendirmek için Grupo Espirito Santo'nun yeniden yapılandırma planını açıklaması bekleniyor. Banco Espirito’nun, Grupo Espirito Santo şirketlerindeki risklerinin 1.18 milyar Euro olduğu söylenirken S&P bankanın notunu 1 kademe, Moody’s ise 3 kademe düşürdü.
 İran’dan petrol açıklaması.. DHA’ya göre İran, Irak’taki riskler nedeniyle petrol arzında bir boşluk oluşursa bunu kısa sürede doldurmaya hazır olduğunu açıkladı. Libya’nın ardından bu açıklama brent fiyatını baskılamaya devam edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)