E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
11 Temmuz 2014 - 08:37 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor

 ABD borsaları Portekiz’i fiyatlıyor.. Portekiz stresinin yanında St Louis FED Başkanı Bullard’ın olumsuz havaya katkı sağlaması sonucunda ABD borsaları bir günlük aranın ardından düşüşe kaldığı yerden devam etti. Kapanışa doğru ise kayıpların bir kısmı törpülendi, bu şekilde S%P500 %0,41, Dow Jones ise %0,42 değer kaybı ile günü tamamladı.
 Portekiz endişeleri artırmaya devam ediyor.. Portekiz’de Banco Espirito’nun bazı kısa vadeli tahvil ödemelerini ertelediği haberlerinin ardından Banco Espirito Santo bankasının çatı kuruluşu Espirito Santo Holding, Portekiz Telekom'a kısa vadeli tahvil ödemesini erteledi haberleri piyasalarda Portekiz stresini artırıyor.
 Bullard yeniden sahnede.. St Louis FED Başkanı Bullard iki hafta önce piyasaları strese sokan açıklamalarının ardından bugün yeniden faizlerin FED tarafından yatırımcıların tahminlerinden daha önce yükseltilebileceğini söyledi, Portekiz endişelerinin devam ettiği ortamda bu açıklama da dün gün içinde ABD vadelileri ve Avrupa'daki kayıplarda etkili oldu.
 BOE politikasında değişiklik yapmadı.. İngiltere merkez bankası Bank of England (BOE), beklentilerle paralel olarak faiz oranını ve varlık alım programını değiştirmedi. Faiz oranları yüzde 0,50 seviyesinde, varlık alım programı ise 375 milyar sterlin seviyesinde sabit bırakıldı.
 EM’lere Endonezya desteği yetmedi.. Endonezya'da başkanlık seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre Widodo'nun kazandığı haberleri ülke borsasının hızla bir yıldan uzun sürenin zirve noktasına ulaşmasına neden oldu. FED tutanaklarının da faiz artırımı sinyali vermeyerek endişe yaratmaması üzerine gelişen piyasalar yükselişe devam etti ancak Portekiz kaygılarının artması ile nihayetinde eksiye dönüldüğünü görüyoruz.
 OPEC petrol talep tahminini düşürdü.. OPEC 2014 yılı için küresel petrol talebi tahminini günlük 1,14 milyon varilden 1,13 milyon varil seviyesine indirdi. 2015’te ise petrol talebinin yükselmesinin beklendiği açıklandı.
 Altın yükselişini 1,340 doların üzerine taşıdı.. Portekiz ile eski korkuların hatırlanması altına yaradı, spot altın ons fiyatı dün 1,343 dolar seviyesine dek yükselip 16 haftanın zirvesini görürken bu sabah 1,337 dolar seviyelerinde seyrediyor..

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)