E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
10 Temmuz 2014 - 08:54 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları 2 günlük düşüşten sonra yükseldi.. Alcoa’nın bilanço sonrası ralliye devam ederek tarihinin en yüksek seviyelerine gelmesinin yanında şirket karlılıklarının devamının beklendiği ortamda, ABD Borsaları FED tutanaklarındaki uyarılara ve “Ekim 2014” vurgusuna rağmen yükselişle kapandı. 2 günlük düşüşün ardından gösterge S&P500 endeksi yüzde 0,46 primle, Dow Jones endeksi ise yüzde 0,47 primle günü tamamladı.
 FED yatırımcıları “aşırı rahat” buluyor.. FED’in son toplantısının tutanaklarında ekonomik toparlanmada bir aksama olmazsa 15 milyar dolarlık son bir azaltım yapılarak tahvil alım programının Ekim ayında bitirilmesi konusunda bir konsensu olduğunu görüyoruz. Bunun yanında da politika yapıcılar aynı zamanda yatırımcıların ekonomik görünüm ve piyasalardaki risklere ilişkin olarak aşırı rahat ve fazla iyimser olabileceğini düşünüyor.
 Portekiz yeniden sahnede.. Euro Borç krizinin sorunlu ekonomilerinden olan Portekiz’de bazı şirket tahvillerinde geri ödemelerin zamanında yapılamaması piyasalarda tedirginlik yarattı. Banco Espirito bazı kısa vadeli tahvil ödemelerini erteledi, bu haberin duyulması ile beraber ülkenin 10 yıllık tahvil faizi son bir yılın en hızlı sıçramasını kaydetti.
 Altın talebi artıyor.. BloombergHT’nin haberine göre Londra’da dolar ve hisse senetlerindeki zayıflığa bağlı olarak, yatırımcıların altın talebinin artması spot altın ons fiyatını destekliyor, altın onsu yeniden 1,330$ seviyelerinde.
 Çin’de ihracat beklentileri yakalayamadı.. Dünyanın en büyük 2.ekonomisinde Haziran’da ihracat yıllık bazda %7,2 artarken (beklenti %10,4) ithalat ise %5,5 oranında arttı. (beklenti : %6,0)
 Japonya’da makine siparişleri sert düştü.. Japonya’da Mayıs ayında %0,7 artması beklenen çekirdek makine siparişleri %14,3 ile sert bir geri çekilme yaşadı, imalat sanayi açısından olumsuz bir sinyal olarak yorumlanabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)