E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
09 Temmuz 2014 - 08:46 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları düşüşe devam ediyor.. Nasdaq’taki düşüş önderliğinde BloombergHT’ye göre yatırımcıların internet ve bioteknoloji hisselerini satmalarıyla ABD borsaları bilanço sezonu öncesinde düşüşünü ikinci güne taşıdı. S&P500 endeksi %0,70 değer kaybederken Dow Jones’ta düşüş ise %0,69 oldu.
 ABD’de bilanço sezonu Alcoa ile olumlu başladı.. ABD’de 2.çeyrek bilanço sezonu dün Alcoa ile başladı. Şirket 2.çeyrekte hisse başı 18 cent kar açıklayarak 12 cent düzeyindeki beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi.
 Lacker büyüme tahminini düşürdü ama hala iyimser.. Reuters’ın haberine göre FOMC’de oy hakkı olmayan Richmond FED Başkanı Lacker ekonomik büyümenin ılımlı bir hızda büyümeye devam ettiği ortamda enflasyonun FED’in hedefine doğru ilerlediğini söylerken önceki %3’lük büyüme tahminine karşın ılımlı üretim büyümesi ve tüketici harcamaları ve konut sektöründe uyumlu genişleme ile kısa vadede büyümenin %2-2,5 bandında gerçekleşeceğini öngördü.
 Kocherlakota hala güvercin.. Bu yıl FOMC’de oy hakkı olan Minneapolis FED Başkanı Kocherlakota dün yaptığı konuşmada ABD’de işsizlik oranındaki düşüşü memnuniyetle karşıladığını belirtirken FED hedefine ulaşana dek işgücü piyasasının hala gitmesi gereken uzun bir yolu olduğunu belirterek güvercin tavrını korumaya devam etti.
 Çin’de TÜFE beklentileri kaçırdı. Dünyanın en büyük 2.ekonomisinde TÜFE Haziran’da %0,1 geri çekilirken yıllık bazda artış %2,3 oldu. (beklentiler ise aylık %0,1, yıllık %2,4 seviyesindeydi.)
 Ukrayna’da gerginlik devam ediyor.. Rus yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasında Ukrayna’nın doğusunda çatışmalar devam ediyor. Dün yeniden yükselen olaylarla 2 kişinin öldüğü bildirilirken Ukrayna İçişleri Bakanlığı tek taraflı ateşkesin yapılmayacağı açıkladı.
 Altın yeniden yükselişte.. ABD ekonomisinden gelen iyi sinyallere karşın jeopolitik belirsizlikler altının yönünü yeniden yukarı çevirmesine neden oldu. Ukrayna’nın doğusunda çatışmaların devam ettiğine dair haberlerle bu sabaha başlarken spot altın ons fiyatı yeniden 1,320 dolar seviyesinin üzerinde ..
 Brent 108 dolara sarktı… Irak’taki tansiyonun petrol akışını etkilememesinin algıyı toparlamaya başlaması ve Libya iyimserliğinin de verdiği destek ile brent petrol varil fiyatı düşüşüne dün de devam ederek 109 doların da altına sarktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)