E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
25 Nisan 2014 - 08:32 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 New York borsası yeniden artıda kapandı.. Apple ve Facebook finansallarının beklenenden iyi gelmesinin yarattığı iyimserliğin Ukrayna endişelerine baskın gelmesi ile gösterge S&P500 Endeksi dün günü %0,17 primle tamamladı.
 Tokyo’da enflasyon umut verdi.. Deflasyonla mücadele çabaları yanında satış vergisinin de etkisi ile Tokyo’da enflasyon 1992 yılından bu yana en yüksek hızını kaydetti. Japonya’da ise yıllık TÜFE %1,6 ile beklentiye paralel gelirken esas gösterge kabul edilen gıda hariç çekirdek TÜFE ise %1,3 arttı (beklenti : %1,4)
 Putin de Ukrayna’ya sert çıktı.. Ukrayna’nın doğusunda devam eden gerilim nedeniyle hükümet terörle mücadele operasyonu başlatırken bir yandan da Rusya’yı sert bir dille suçlamıştı. Dün de Rusya Devlet Başkanı Putin Kiev yönetiminin halkına karşı silah kullanmasının ciddi bir suç olduğu ve bunun sonuçları olacağı açıklamasında bulundu.
Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı’ndan sınır yakınlarında askeri tatbikatlara başlandığı açıklaması yapıldı.
 Altını Ukrayna stresi tuttu… 1,270 dolar seviyesinin altına sarkarak gevşeme eğilimini devam ettiren altın dün Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna’nın başlattığı operasyonlarına karşılık Ukrayna sınırında askeri tatbikata başlattığı açıklaması ve Putin’in acil basın açıklaması yapacağı spekülasyonu ile yükselişe geçerek 1,300 sınırına yeniden geldi.
 Kerry’den yanıt gecikmedi… Dün Ukrayna stresinin yeniden yükselmesi ile ABD Dışişleri Bakanı Kerry sert ifadeler kullanarak Moskova’yı uyardı. Açıklamada Rusya’nın tansiyonu düşürmek için adım atmaması halinde dünyanın harekete geçmeye hazır olduğunu söyleyen Kerry daha fazla bedel ödeme ikazına rağmen yeni yaptırım açıklamadı.
 Çin’de göstergeler risk iştahında artışa işaret ediyor.. BloombergHT’ye göre Çin'de 2 yıllık bankalararası faiz swapları arasındaki fark küçülüyor, kredi piyasası göstergeleri, risk iştahının arttığına işaret ediyor.
 İtalya ve Güney Kıbrıs’a iyi haber… Kredi derecelendirme şirketlerinden Fitch İtalya’nın kredi notunu BBB+ olarak teyit ederken görünümünü durağana yükseltti, S&P ise Güney Kıbrıs’ın kredi notunu B seviyesine çıkarırken notun görünümünü de pozitif olarak tutmaya devam ederek gelecekte bir not artırımı daha olabileceği sinyali verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)