E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
24 Nisan 2014 - 08:41 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 New York borsası dalgalı seyretti.. Yurtiçi piyasaların tatilinden önce yükselişini beşinci güne taşıyarak Ekim’den bu yana en uzun rallisini kaydeden ABD borsaları dün bilanço rakamlarının da değerlendirildiği ortamda yeni konut satışlarının beklenmedik düşüşü ile kazanç serisini sonlandırdı, dalgalı bir seyirin ardından gösterge S&P500 endeksi günü yüzde 0,17 düşüşle 1.876 puandan tamamladı.
 Avrupa borsaları ekside kapandı.. Çin’den gelen zayıf imalat verileri ve sonrasında da ABD'de yeni konut satışlarının Mart'ta beklenmedik şekilde 8 ayın en düşüğüne gerilemesi Avrupa’nın moralini bozdu. Avrupa borsaları Euro bölgesinde güçlenen imalat ve hizmet sektörü verilerine rağmen dün düşüşle kapandı.
 Gelişen piyasalar satıcılı seyretti… Şubat ayı sonlarından bu yana yeniden gelişen piyasalara yeniden bir yönelim gözlenmekte.. Buna karşın Çin’de zayıflamaya işaret eden öncü imalat verileri ve Ukrayna endişeleri nedeniyle dün MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi düşüşe geçti.
 Ukrayna’da operasyon yeniden başladı.. Ukrayna Devlet Başkanı Vekili Turçinov, Rusya yanlısı gruplara yönelik askeri operasyonların yeniden başlatılması talimatını verdi. Bu aksiyon, ülkenin doğusunda biri yerel siyasetçi olmak üzere 2 kişinin ölü bulunması sonrası alındı. İçişleri Bakanlığı operasyonunda haftasonu üç kişinin yaşamını kaybettiği Slavyansk yakınındaki kasabanın yasa dışı silahlı gruplardan arındırıldığı bildirdi.
 Çin endişeleri öncü PMI’larla devam ediyor… HSBC ve Markit Economics'in Öncü İmalat PMI verisi Nisan'da 48.3 seviyesinde gerçekleşerek Çin ekonomisinde bu yıl büyüme hedefinin tutturulmasının yanından ekonomide alınan teşviklere tepki verilmediği endişelerini yeniden canlandırdı.
 Euro Bölgesi’nden olumlu sinyaller.. Nisan ayı öncü verilerine göre Euro bölgesinde imalat ve hizmet sektörleri, bölgenin lokomotif ekonomisi Almanya’nın desteğiyle toparlanıyor. İmalat ve hizmet sektörlerini birlikte ele alan bileşik öncü PMI 54.0 seviyesinde gerçekleşti, 50 üzeri genişle işaretidir.
 Güney Kore’de büyüme beklentiyi aştı.. 2014 yılının birinci çeyreğinde G.Kore ekonomisi çeyreklik olarak yüzde 0,9 büyüme kaydetti. Ülkenin merkez bankası bu yıl 2010 yılından bu yana en hızlı büyümenin görülmesini bekliyor.
 Basel’den büyük bankalara iyi haber.. Basel Bankacılık Denetim Komitesi bankalararası türev ve repo işlemlerine yönelik işlemlere getirdiği sınırlamada, kaldıraç oranlarında ve likidite standartlarında değişiklik yaptı ve bu değişiklik ile JPMorgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley gibi ABD'nin en büyük 7 bankası birbirleriyle iç içe geçmiş işlemlerine devam edebilecek. - BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)